Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
UCLM S325 (10g)
Do białych jakościowych win gronowych
Każdy lubi słodycze. Tak po prostu. Wiadomo też, że nie ma nic lepszego jak pyszny deser i lampka wyśmienitego, lekko słodkawego, białego wina. Teraz masz możliwość stworzenia swojego własnego trunku z cukrem resztkowym!
Wystarczy tylko dobrać odpowiednie winogrona lub inne owoce i zaopatrzyć w drożdże winiarskie UCLM S325. To tak proste! Nie musisz się martwić, że twoje owoce są zbyt kwaśne lub gorzkie, co zawsze może stanowić problem. Teraz to już nie twoje zmartwienie. Substancje powstałe, podczas fermentacji moszczu będą idealnym balansem dla kwaskowatości i goryczy, a to wszystko dzięki temu, że wybrałeś drożdże winiarskie UCLM S325.
Powiem więcej – nie lubisz mocnych win? Chciałbyś się napić lampkę czegoś smacznego i wyrazistego do kolacji, ale duża ilość alkoholu Ci przeszkadza? Żaden problem. Drożdże winiarskie UCLM S325 są idealne do stworzenia win pełnych. Brzmi niewiarygodnie? Zapewniam – to sama prawda! Wystarczy tylko dobrze poszukać, a drożdże winiarskie mogą być Twoje!
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Dobry przebieg fermentacji w klarownych moszczach
- Tolerancja alkoholu do 13%
- Drożdże mają duże zapotrzebowanie na azot. Moszcz w którym zawartość azotu jest w granicach 150 – 180 mg/l. wymaga minimum dwóch zabiegów:
1) po 24 godzinach od startu fermentacji dodać 2 g/10l fosforanu dwuamonowego i 2 g/10l Biofermu
2)w połowie fermentacji dodać 2 g/10l fosforanu dwuamonowego lub Bioferm
- Temperatura fermentacji: 12 do 35 ° C
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej, dwutlenku siarki i aldehydu octowego
- Wysoka produkcja glicerolu: 10 g / l
- Uwypuklenie charakterystycznych własności aromatycznych w stosowanych odmianach winogron
Wskazania przy stosowaniu Do białych win o prostej budowie
Duża produkcja glicerolu sprawia, iż wina produkowane z lekkich i mało aromatycznych szczepów (Airen, Trebbiano, Colombard) posiadaja dobrą strukturę.
Dla odmian aromatycznych
Stosowanie S325 UCLM pozwala na uwolnienie terpentynowych aromatów typowych dla (Malvasia, Muscat, Alvarinho, Loureiro, Riesling, Viognier,Gewürztraminer, Pinot Gris).
Powyżej 13% alkoholu przebieg fermentacji może zostać zaburzony, dlatego aby utrzymać korzyści wynikające ze stosowania S325 UCLM i jednocześnie uzyskać więcej alkoholu proponujemy zastosowanie BC S103.
Sposób użycia:
Drożdże UCLM S325 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
Wina spokojne 2-3 g/10l
W przypadku moszczy do wina mocnego 2 g/10l + 2 g/10l (drożdże BC S103 w środku fermentacji)
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..