Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie THIOLAROME (50g)

30-05-2014, 15:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4200092555
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 15   
Koniec: 30-05-2014 13:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

THIOLAROME
Do produkcji klasycznych win białych oraz wzmacniania aromatów pochodzacych od tioli.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie THIOLAROME. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae. Został on wyselekcjonowany z winogron Sauvignon Blanc w Val de Loire .

Charakterystyka fermentacji:
-Regularna fermentacja
-Szczególne umiejętności w wydobywaniu aromatów ze szczepu Sauvignon Blanc
-Tolerancja alkoholowa: 14,7 % obj.
-Adaptują się do niskiej temperatury
-Duże wymagania azotowe

Charakterystyka metabolizmu:
- 16 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej

THIOLAROME produkuje duże ilości aromatów owoców tropikalnych takich jak grejpfrut,
guawa, liczi czy ananas. Szczep ten jest polecany szczególnie gdy chcemy uzyskać wyjątkowo aromatyczne wina. Polecany jest szczególnie do produkcji wina białego ze szczepów winogron takich jak Sauvignon, Semillon, Chenin blanc, Colombard...

Sposób użycia:
Drożdże THIOLAROME powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe 10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..