Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
THIOLAROME
Do produkcji klasycznych win białych oraz wzmacniania aromatów pochodzacych od tioli.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie THIOLAROME. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae. Został on wyselekcjonowany z winogron Sauvignon Blanc w Val de Loire .
Charakterystyka fermentacji:
-Regularna fermentacja
-Szczególne umiejętności w wydobywaniu aromatów ze szczepu Sauvignon Blanc
-Tolerancja alkoholowa: 14,7 % obj.
-Adaptują się do niskiej temperatury
-Duże wymagania azotowe
Charakterystyka metabolizmu:
- 16 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
THIOLAROME produkuje duże ilości aromatów owoców tropikalnych takich jak grejpfrut,
guawa, liczi czy ananas. Szczep ten jest polecany szczególnie gdy chcemy uzyskać wyjątkowo aromatyczne wina. Polecany jest szczególnie do produkcji wina białego ze szczepów winogron takich jak Sauvignon, Semillon, Chenin blanc, Colombard...
Sposób użycia:
Drożdże THIOLAROME powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe 10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..