Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie Table Wine półsłodkie (10g)

11-08-2014, 16:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.80 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.80 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4417484923
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 11    Licytowało: 4    Wyświetleń: 86   
Koniec: 11-08-2014 16:36:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


Table wine yeast (10g)


Drożdże przeznaczone do produkcji lekkich win stołowych. Dzięki niedużej odporności na alkohol nie wykorzystują wszystkich cukrów zawartych w nastawie pozwalając na produkcję win półwytrawnych i półsłodkich.

Wielu winiarzy poszukuje możliwości wyprodukowania win posiadających naturalną słodycz. Niestety, tradycje winiarskie w dużej części nie uwzględniają tego rodzaju produktów. Z tego powodu większość drożdży przystosowana jest do wytwarzania win wytrawnych. Inaczej jest w przypadku prezentowanych drożdży.

Drożdże Table wine dają możliwość wyprodukowania wina półsłodkiego lub półwytrawnego. Jest to szlachetny szczep drożdży dzięki któremu wyprodukujecie Państwo wyśmienite wina posiadające naturalną słodycz. To niska odporność drożdży na alkohol powoduje zatrzymanie fermentacji w sposób naturalny. Pozwalając na pozostawienie słodyczy w winie.


Charakterystyka fermentacji:

- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30 stopni Celsjusza
- Tolerancja alkoholu - do 12,5 %
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l


Cechy charakterystyczne szczepu:
Zastosowanie drożdży Table wine zachowuje charakterystyczne cechy odmian winogron lub innych owoców użytych do produkcji w produkcie końcowym. Drożdże te są szczególnie do lekkich win stołowych oraz win zawierających cukier resztkowy.

Sposób użycia:
Drożdże Table wine powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)

Więcej informacji można znaleźć na:

www.centrumfermentacji.pl

W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych

Jeżeli nadal się wahasz - sprawdź komentarze


..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..