Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Table wine yeast (50g)
Drożdże przeznaczone do produkcji lekkich win stołowych. Dzięki niedużej odporności na alkohol nie wykorzystują wszystkich cukrów zawartych w nastawie pozwalając na produkcję win półwytrawnych i półsłodkich.
Wielu winiarzy poszukuje możliwości wyprodukowania win posiadających naturalną słodycz. Niestety, tradycje winiarskie w dużej części nie uwzględniają tego rodzaju produktów. Z tego powodu większość drożdży przystosowana jest do wytwarzania win wytrawnych. Inaczej jest w przypadku prezentowanych drożdży.
Drożdże Table wine dają możliwość wyprodukowania wina półsłodkiego lub półwytrawnego. Jest to szlachetny szczep drożdży dzięki któremu wyprodukujecie Państwo wyśmienite wina posiadające naturalną słodycz. To niska odporność drożdży na alkohol powoduje zatrzymanie fermentacji w sposób naturalny. Pozwalając na pozostawienie słodyczy w winie.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30 stopni Celsjusza
- Tolerancja alkoholu - do 12,5 %
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Cechy charakterystyczne szczepu:
Zastosowanie drożdży Table wine zachowuje charakterystyczne cechy odmian winogron lub innych owoców użytych do produkcji w produkcie końcowym. Drożdże te są szczególnie do lekkich win stołowych oraz win zawierających cukier resztkowy.
Sposób użycia:
Drożdże Table wine powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.pl
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..