Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Saint Georges S101 (50g)
Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
Francja, obok Hiszpanii, Włoch, Węgier i Gruzji jest uważana za jedną z kolebek winiarstwa i czegoś co ogólnie można nazwać „kulturą picia wina”. Czerwony lub biały trunek jest tam wyjątkowo szanowany i lubiany. Francuscy smakosze są jednak niecierpliwi. Nie zawsze chcą czekać kilka miesięcy by móc napić się swojego ulubionego wina. To dla nich w każdy trzeci czwartek listopada urządza się „Święto Beaujolais”.
Delikatny, świeży smak 6-cio tygodniowego wina, którego aromaty rzekomo przypominają trawę i polne kwiaty nie musi być jedynie domeną francuzów. Wybierając drożdże winiarskie St. Georges możesz uzyskać wino typu Beaujolais, czyli takie do szybkiej konsumpcji. Czy to nie kuszące móc napić się własnoręcznie wyprodukowanego wina, które ma swoje święto i nazwę, która sama w sobie jest marką. Drożdże winiarskie St. Georges mogą Ci to zagwarantować.
Masz ochotę na wyśmienite, lekkie wino owocowe? Korzystając z drożdży St. Georges uwypuklisz aromaty owoców użytych w nastawie. Z całą pewnością docenisz lekkość i świeżość gotowego produktu.
Te drożdże pomogą Ci stworzyć nie tylko wina typu beaujolais, ale niemal każde, które nie będzie się charakteryzowało dużą ilością alkoholu. Wiec jeżeli zależy Ci na lekkim winie, które odświeży możesz bez obaw sięgnąć po drożdże winiarskie St. Georges. To nie może być zła decyzja. Francuska tradycja nie może się mylić!
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Regularna i ciągła fermentacja od 8 °C
- Średnie zapotrzebowanie na azot. Do moszczu poddanego fermentacji zawierającego azot w granicach 150 – 180 mg/l należy po 24 godzinach od startu fermentacji dodać 20 g/hl fosforanu dwuamonowego i 20 g/hl preparatu Bioferm
- Tolerancja alkoholu do 13%
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1 % obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (poniżej 0.18g / l)
- Bardzo niska produkcja dwutlenku siarki
- Niska produkcja wyższych alkoholi
Doskonałe zdolności do autolizy pomagają w przeprowadzeniu fermentacji mlekowej
Wysoka produkcja estrów
Wskazania przy stosowaniu
Do młodych czerwonych i różowych win
Dzięki kriofilnemu charakterowi Saint Georges S101 są idealne do prowadzenia fermentacji win czerwonych, białych oraz różowych w temperaturze 8-10 ° C. Są one zalecane również do moszczy na których została przeprowadzona zimna maceracja. Drożdże - Saint Georges S101 uwydatniają owocowe i kwieciste aromaty. Dzieki użyciu wyżej wymienionego szczepu drożdzy oraz przeprowadzeniu procesu maceracji z węglem aktywnym lub termowinifikacji można uzyskać rożowe wino charakteryzujące się świeżością i lekkością w zakończeniu. Ze względu na pochodzenie Saint Georges S101 są szczególnie zalecane do szczepów Pinot Noir i Gamay, jak również do produkcji czerwonych win stołowych z winogron takich jak Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache.
Sposób użycia:
Saint Georges S101 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina spokojne 20g/hl
wznowienie fermentacji 40g/hl
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.pl
W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych -
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących -
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych -
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych -
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych -
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych -
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
Jeżeli nadal się wahasz - sprawdź komentarze
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..