Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Saint Georges S101 (50g)
Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdże winiarskie Saint Georges S101. Zostały one wyselekcjonowane w regionie Beaujolais ze względu na zdolność wysokiej produkcji estrów w niskich temperaturach.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Regularna i ciągła fermentacja od 8 °C
- Średnie zapotrzebowanie na azot. Do moszczu poddanego fermentacji zawierającego azot w granicach 150 – 180 mg/l należy po 24 godzinach od startu fermentacji dodać 20 g/hl fosforanu dwuamonowego i 20 g/hl preparatu Bioferm
- Tolerancja alkoholu do 13%
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1 % obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (poniżej 0.18g / l)
- Bardzo niska produkcja dwutlenku siarki
- Niska produkcja wyższych alkoholi
Doskonałe zdolności do autolizy pomagają w przeprowadzeniu fermentacji mlekowej
Wysoka produkcja estrów
Wskazania przy stosowaniu
Do młodych czerwonych i różowych win
Dzięki kriofilnemu charakterowi Saint Georges S101 są idealne do prowadzenia fermentacji win czerwonych, białych oraz różowych w temperaturze 8-10 ° C. Są one zalecane również do moszczy na których została przeprowadzona zimna maceracja. Drożdże - Saint Georges S101 uwydatniają owocowe i kwieciste aromaty. Dzieki użyciu wyżej wymienionego szczepu drożdzy oraz przeprowadzeniu procesu maceracji z węglem aktywnym lub termowinifikacji można uzyskać rożowe wino charakteryzujące się świeżością i lekkością w zakończeniu. Ze względu na pochodzenie Saint Georges S101 są szczególnie zalecane do szczepów Pinot Noir i Gamay, jak również do produkcji czerwonych win stołowych z winogron takich jak Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache.
Sposób użycia:
Saint Georges S101 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina spokojne 20g/hl
wznowienie fermentacji 40g/hl
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.pl
W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych -
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących -
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych -
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych -
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych -
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych -
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..