Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie Saint Georges (10g)

17-01-2012, 4:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2041580227
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 10   
Koniec: 17-01-2012 04:52:04

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


Saint Georges S101 (10g)
Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdze winiarskie Saint Georges S101. Zostały one wyselekcjonowane w regionie Beaujolais ze względu na zdolność wysokiej produkcji estrów w niskich temperaturach.

Charakterystyka fermentacji:


- Szybki start fermentacji
- Regularna i ciągła fermentacja od 8 °C
- Średnie zapotrzebowanie na azot. Do moszczu poddanego fermentacji zawierającego azot w granicach 150 – 180 mg/l należy po 24 godzinach od startu fermentacji dodać 2 g/10l fosforanu dwuamonowego i 2 g/10l preparatu Bioferm
- Tolerancja alkoholu do 13%

Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1 % obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (poniżej 0.18g / l)
- Bardzo niska produkcja dwutlenku siarki
- Niska produkcja wyższych alkoholi
Doskonałe zdolności do autolizy pomagają w przeprowadzeniu fermentacji mlekowej
Wysoka produkcja estrów



Wskazania przy stosowaniu
Do młodych czerwonych i różowych win
Dzięki kriofilnemu charakterowi Saint Georges S101 są idealne do prowadzenia fermentacji win czerwonych, białych oraz różowych w temperaturze 8-10 ° C. Są one zalecane również do moszczy na których została przeprowadzona zimna maceracja. Drożdże - Saint Georges S101 uwydatniają owocowe i kwieciste aromaty. Dzieki użyciu wyżej wymienionego szczepu drożdzy oraz przeprowadzeniu procesu maceracji z węglem aktywnym lub termowinifikacji można uzyskać rożowe wino charakteryzujące się świeżością i lekkością w zakończeniu. Ze względu na pochodzenie Saint Georges S101 są szczególnie zalecane do szczepów Pinot Noir i Gamay, jak również do produkcji czerwonych win stołowych z winogron takich jak Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache.
Sposób użycia:
Saint Georges S101 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina spokojne 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)

W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..