Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Saint Georges S101 (10g)
Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre).
Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się
dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina.
Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów.
Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników.
Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina
i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdze winiarskie Saint Georges S101.
Zostały one wyselekcjonowane w regionie Beaujolais ze względu na zdolność wysokiej produkcji estrów w niskich temperaturach.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Regularna i ciągła fermentacja od 8 °C
- Średnie zapotrzebowanie na azot. Do moszczu poddanego fermentacji zawierającego azot w granicach 150 – 180 mg/l
należy po 24 godzinach od startu fermentacji dodać 2 g/10l fosforanu dwuamonowego i 2 g/10l preparatu Bioferm
- Tolerancja alkoholu do 13%
Charakterystyka metabolizmu:
- 16.5 g/l cukru daje 1 % obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (poniżej 0.18g / l)
- Bardzo niska produkcja dwutlenku siarki
- Niska produkcja wyższych alkoholi
Doskonałe zdolności do autolizy pomagają w przeprowadzeniu fermentacji mlekowej
Wysoka produkcja estrów
Wskazania przy stosowaniu
Do młodych czerwonych i różowych win
Dzięki kriofilnemu charakterowi Saint Georges S101 są idealne do prowadzenia fermentacji win czerwonych,
białych oraz różowych w temperaturze 8-10 ° C. Są one zalecane również do moszczy na których została przeprowadzona zimna maceracja.
Drożdże - Saint Georges S101 uwydatniają owocowe i kwieciste aromaty. Dzieki użyciu wyżej wymienionego szczepu drożdzy oraz
przeprowadzeniu procesu maceracji z węglem aktywnym lub termowinifikacji można uzyskać rożowe wino charakteryzujące się świeżością
i lekkością w zakończeniu.
Ze względu na pochodzenie Saint Georges S101 są szczególnie zalecane do szczepów Pinot Noir i Gamay,
jak również do produkcji czerwonych win stołowych z winogron takich jak Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache.
Sposób użycia:
Saint Georges S101 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i
1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w
czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina spokojne 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)
W naszej ofercie również:
-
BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych