Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie S.C. 22 (10g)

04-07-2012, 7:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2433654839
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 29   
Koniec: 19-07-2012 19:13:17
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

SC 22 (10g)
Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych


Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.


Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdże winiarskie SC 22. Są jednym z pierwszych szczepów drożdży, które zostały wyselekcjonowane do fermentacji winnej. W/w szczep znany jako Davis 522 wyselekcjonowano na University of Davis w Kalifornii ze względu na jego właściwości uwypuklania cech szczepu winogron oraz regularną, kompletną i szybką fermentację.

Charakterystyka fermentacji:


- Szybki start fermentacji
- Tolerancja alkoholu do 15 % obj.
- Regularna i kompletna fermentacja cukrów
- Fermentacja w temperaturze 10-35 stopni Celsjusza
- Średnie zapotrzebowanie na azot 150-180 mg/l

Charakterystyka metabolizmu:
- 17,2 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Bardzo niska produkcja dwutlenku siarki
- niska produkcja kwasowości lotnej (poniżej 0,15 g/l)
- Przeciętna produkcja glicerolu - 4 g/l

 


Wskazania przy stosowaniu
Wina białe i czerwone
SC 22 jest neutralnym szczepem pozwalającym na produkcję win z wielką finezją, przy jednoczesnym poszanowaniu charakteru odmiany. Jest również dostosowany do fermentacji białych aromatycznych odmian w niskiej temperaturze (Sauvignon Blanc, Semillon, Chenin, Riesling).

Fermentacja w beczce lub leżakowanie
SC 22 jest idealnym rozwiązaniem do fermentacji w beczce. Nawet bez kontroli temperatury, fermentacja szczepu jest regularna, a jej temperatura rzadko dochodzi powyżej 30°C. Dzięki tej charakterystyce ryzyko zatrzymania fermentacji jest bardzo niskie. Dodatkowo drożdże te uwypuklają aromaty związane ze starzeniem się wina w beczce.

Wina czerwone wyższej klasy
SC 22 pozwalają na szybki start fermentacji, doskonałą wyregulowaną fermentację, której efektem są wina wysokiej klasy z cechami charakterystycznymi dla regionu.
Sposób użycia:
Drożdże SC 22 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l


Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..