Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
SC 22 (10g)
Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre).
Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się
dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina.
Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów.
Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników.
Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina
i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdze winiarskie SC 22. Są jednym z pierwszych szczepów drożdży,
które zostały wyselekcjonowane do fermentacji winnej. W/w szczep znany jako Davis 522 wyselekcjonowano na
University of Davis w Kalifornii ze względu na jego właściwości uwypuklania cech szczepu winogron oraz regularną,
kompletną i szybką fermentację.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Tolerancja alkoholu do 15 % obj.
- Regularna i kompletna fermentacja cukrów
- Fermentacja w temperaturze 10-35 stopni Censjusza
- Średnie zapotrzebowanie na azot 150-180 mg/l
Charakterystyka metabolizmu:
- 17,2 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
- Bardzo niska produkcja dwutlenku siarki
- niska produkcja kwasowości lotnej (poniżej 0,15 g/l)
- Przeciętna produkcja glicerolu - 4 g/l
Wskazania przy stosowaniu
Wina białe i czerwone
SC 22 jest neutralnym szczepem pozwalającym na produkcję win z wielką finezją,
przy jednoczesnym poszanowaniu charakteru odmiany. Jest również dostosowany do
fermentacji białych aromatycznych odmian w niskiej temperaturze
(Sauvignon Blanc, Semillon, Chenin, Riesling).
Fermentacja w beczce lub leżakowanie
SC 22 jest idealnym rozwiązaniem do fermentacji w beczce. Nawet bez kontroli temperatury,
fermentacja szczepu jest regularna, a jej temperatura rzadko dochodzi powyżej 30°C.
Dzięki tej charakterystyce ryzyko zatrzymania fermentacji jest bardzo niskie. Dodatkowo drożdże te uwypuklają aromaty
związane ze starzeniem się wina w beczce.
Wina czerwone wyższej klasy
SC 22 pozwalają na szybki start fermentacji, doskonałą wyregulowaną fermentację, której efektem są wina wysokiej klasy
z cechami charakterystycznymi dla regionu.
Sposób użycia:
Drożdże SC 22 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i
1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w
czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)
W naszej ofercie również:
-
BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych