Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
PRIMA
Do świeżych i owocowych win czerwonych.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie Prima. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Côtes du Rhône.
Szczep ten został wybrany ze względu na jego zalety przy produkcji win z dużą ilością aromatów owocowych oraz tak zwanych „modnych win”.
Charakterystyka fermentacji:
-Krótki okres startu i wolna fermentacja
-Całkowita fermentacja cukrów
-Tolerancja alkoholowa: 16 % obj.
-Szczep kriofilny
-Fermentacja w temperaturze od 10°C
-Umiarkowane wymagania azotowe
Charakterystyka metabolizmu:
- 16,5 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Średnia produkcja glicerolu
- Duża odporność na dwutlenek siarki
- Degradacja 25% kwasu jabłkowego
-Doskonałe zdolności autolizy
-Wysoka produkcja estrów
Drożdże PRIMA są zalecane do produkcji aromatycznych win czerwonych. Pozwalają produkować wino w niskiej temperaturze i / lub przeprowadzać zimną macerację przed fermentacją co umożliwia maksymalne wykorzystanie potencjału surowca. Prima wzmacnia podstawowe aromaty winogron oraz rozwija przyjemne aromaty wtórne doskonale zintegrowane z aromatami pochodzącymi z winogron.
Podczas degustacji wina, wyczuwalne są nuty żywiczne oraz małych owoców czerwonych jak porzeczka, czarna czereśnia, maliny i truskawki.
Sposób użycia:
Drożdże PRIMA powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..