Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie PRIMA (10g)

29-07-2014, 13:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4378228066
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 3    Wyświetleń: 35   
Koniec: 29-07-2014 13:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

PRIMA
Do świeżych i owocowych win czerwonych.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie Prima. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Côtes du Rhône.
Szczep ten został wybrany ze względu na jego zalety przy produkcji win z dużą ilością aromatów owocowych oraz tak zwanych „modnych win”.

Charakterystyka fermentacji:
-Krótki okres startu i wolna fermentacja
-Całkowita fermentacja cukrów
-Tolerancja alkoholowa: 16 % obj.
-Szczep kriofilny
-Fermentacja w temperaturze od 10°C
-Umiarkowane wymagania azotowe


Charakterystyka metabolizmu:
- 16,5 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Średnia produkcja glicerolu
- Duża odporność na dwutlenek siarki
- Degradacja 25% kwasu jabłkowego
-Doskonałe zdolności autolizy
-Wysoka produkcja estrów

Drożdże PRIMA są zalecane do produkcji aromatycznych win czerwonych. Pozwalają produkować wino w niskiej temperaturze i / lub przeprowadzać zimną macerację przed fermentacją co umożliwia maksymalne wykorzystanie potencjału surowca. Prima wzmacnia podstawowe aromaty winogron oraz rozwija przyjemne  aromaty wtórne doskonale zintegrowane z aromatami pochodzącymi z winogron.
Podczas degustacji wina, wyczuwalne są nuty żywiczne oraz małych owoców czerwonych jak porzeczka, czarna czereśnia, maliny i truskawki.

Sposób użycia:
Drożdże PRIMA powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)


 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..