Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie PINK EXCEL (10g)

30-05-2014, 14:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4200092526
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 11   
Koniec: 30-05-2014 13:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

PINK EXCEL
Do win różowych o aromatach owocowych.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie PINK EXCEL. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae o charaktarze Killer znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w południowej Francji .

Charakterystyka fermentacji:
- Szczególne umiejętności w wydobywaniu aromatów ze szczepu Sauvignon Blanc
- Regularna fermentacja
-Tolerancja alkoholowa: 14,5 % obj.
-Fermentacja w temperaturze od 13 °C
-Duże wymagania azotowe

Charakterystyka metabolizmu:
- 16,3 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej

PINK EXCEL wzmacnia podstawowe aromaty winogron oraz rozwija przyjemne  aromaty wtórne doskonale zintegrowane z zapachami pochodzącymi z winogron. Są to świeże nuty owocowe oraz kwieciste które dzięki swej stabilności bardzo długo utrzymują się w winie. Aby uzyskać jak najmocniejsze aromaty fermentacje należy prowadzić w niskiej temperaturze. Jest to szczep drożdży odporny na trudne warunki fermentacji.

Sposób użycia:
Drożdże PINK EXCEL powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina różowe 10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)


 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..