Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie PENEDES (50g)

29-07-2014, 14:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 18 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4378228030
Miejscowość Żyrardów
Licytowało: 1    Wyświetleń: 49   
Koniec: 29-07-2014 13:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

PENEDES
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie PENDES. Wybór tego szczepu zalecany jest szczególnie w celu zachowania typowych cech winogron szczepu Pinot. Pozwala tworzyć wina o zdecydowanej i potężnej strukturze. Zalecane dla Pinot Noir, Gamay i Shiraz. Został on wyselekcjonowany w Hiszpanii.

Charakterystyka fermentacji:
-Krótki okres startu i szybka fermentacja
-Całkowita fermentacja cukrów
-Tolerancja alkoholowa: 17 % obj.
-Fermentacja w temperaturze od 14 °C
-Duże wymagania azotowe

Charakterystyka metabolizmu:
- 16,5 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Niska produkcja dwutlenku siarki
- Duża odporność na dwutlenek siarki

Szczep PENDES pozwala wytworzyć i utrzymać kolor oraz strukturę podczas leżakowania w beczkach. Rozwija nuty owocowe (wiśni) oraz korzenne i dymne.

Sposób użycia:
Drożdże Pendes powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)



 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..