Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie PDM (10g)

27-01-2015, 7:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 3 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4939858018
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 9    Licytowało: 1    Wyświetleń: 2   
Koniec: 27-01-2015 07:56:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


PDM
Do produkcji win musujących oraz restartu fermentacji.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie PDM. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae o charakterze Killer znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Szampanii.

Charakterystyka fermentacji:
-Tolerancja alkoholowa: 16,5 % obj.
-Fermentacja w niskiej temperaturze
-Całkowita fermentacja cukrów
-Szybka fermentacja


Charakterystyka metabolizmu:
- 16 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
-Znaczna produkcja glicerolu

PDM zachowuje sie obojetnie w sferze aromatów. Za pomoca tego szczepu możemy natomiast prowadzić bardzo dynamiczną fermentację. Jest on również polecanny do wtórnej fermentacji zarówno w butelkach jak i w tankach.

Sposób użycia:
Drożdże PDM powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)


Więcej informacji można znaleźć na:

www.centrumfermentacji.pl

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

galeria zobacz takze


Jeżeli nadal się wahasz - sprawdź komentarze

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..