Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
PDM
Do produkcji win musujących oraz restartu fermentacji.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie PDM. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae o charakterze Killer znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Szampanii.
Charakterystyka fermentacji:
-Tolerancja alkoholowa: 16,5 % obj.
-Fermentacja w niskiej temperaturze
-Całkowita fermentacja cukrów
-Szybka fermentacja
Charakterystyka metabolizmu:
- 16 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
-Znaczna produkcja glicerolu
PDM zachowuje sie obojetnie w sferze aromatów. Za pomoca tego szczepu możemy natomiast prowadzić bardzo dynamiczną fermentację. Jest on również polecanny do wtórnej fermentacji zarówno w butelkach jak i w tankach.
Sposób użycia:
Drożdże PDM powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe i czerwone10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..