Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie IOC Bayanus - 50g.

19-01-2012, 3:05
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł      Najwyzsza cena licytacji: 10 zł     
Użytkownik Zegar4
numer aukcji: 2027588161
Miejscowość Żyrardów/Wiskitki
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 13   
Koniec: 29-01-2012 11:18:21
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zamówienia i porady specjalisty

tel 604 [zasłonięte] 465
e-mail [zasłonięte]@interia.pl

http://mikito.pl/szablony/ikony/pza.png
http://mikito.pl/szablony/ikony/mbank.png

nr. konta

02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 674247

http://mikito.pl/szablony/ikony/poczta.jpg

http://mikito.pl/szablony/ikony/ups.png


Koszty wysyłki podane są zawsze w opisie przedmiotu – zależą tylko i wyłącznie od jego wagi. Nie pobieramy żadnych opłat za pakowanie paczek, kartony, folie, taśmy itp.

Możliwy odbiór osobisty.
 

 ul. Kościuszki 35b
96-315 Wiskitki

1. Nie masz zamiaru kupować to nie licytuj - nie ma możliwości odwołania oferty kup-teraz.

2. W tytule przelewu podaj swój nick z allegro lub nr aukcji.

3. Prosimy o podpisywanie się w e-mailach oraz prowadzenie korespondencji w formie "odpowiedz nadawcy"

4. Na określenie formy płatności i wysyłki, lub wpłatę na konto czekamy do 2 tygodni po czym wysyłamy przypomnienie.

5. Kupujący wystawia komentarz jako pierwszy.

6. W razie jakichkolwiek pytań lub niejasności proszę o kontakt.

7. Preferujemy kontakt e-mail.

8. Pracujemy od 8.00 do 20.00
 

 

Witam na mojej aukcji

na której oferuję

 

Aktywne Drożdże Winiarskie                               

 

   IOC BAYANUS  - szczep wyselekcjonowany we Francji w regionie Szampanii. Jest to szczep najczęściej używany w do fermentacji głównej, jak i do fermentacji wtórnej. Umożliwia szybką i pewną produkcję win białych i czerwonych, o wielkiej finezji, zachowując jednocześnie charakterystykę i swoistość różnorodnych owoców. Drożdże te mają doskonałą reputację i są wysoko oceniane w produkcji nie musującego wina. Zapewniają szybką i całkowitą przemianę cukru bez niepożądanych związków ubocznych. Stosowane do fermentacji głównej, fermentacji w niskiej temperaturze, pobudzenia wolnej i zastałej fermentacji.

CHARAKTERYSTYKA WINIARSKA

Wydajność alkoholu: 1% alkoholu otrzymuje się z 16 g cukru.
Niskie wytwarzanie kwasowości lotnej: < 0,10 g / dm3.
Wysoka odporność na alkohol: do 17% vol.
Niski poziom wytwarzania alkoholi wyższych. Stosunkowo odporne na działanie SO2, b. niskie wytwarzanie SO2 i H2S.
Bardzo niskie formowanie się piany.
Bardzo dobre właściwości osadzania się w formie zwartych osadów.
Temperatura: 14 - 33°C (optymalna 22 - 26°C)

ZALECANE UŻYCIE:

Do fermentacji głównej, dla win z moszczu owocowego:                                                                                                                             wina białe: 10 - 20g / 100l , wina czerwone: 20 - 25g /100l. /                                                                                            

Przy wznowieniu fermentacji: dla przygotowania rozruchu kultur : 55g /100l

PRZYGOTOWANIE: Suche drożdże rozpuścić w osłodzonej wodzie (50 g / dm3)        w ilości 10 jednostek wody na jedną jednostkę wagi drożdży. Temperatura mieszaniny 30-35°C. Czas rehydratacji drożdży 15-20 min. Przygotowaną mieszaninę drożdży dodać bezpośrednio do zbiornika po uprzednim intensywnym zamieszaniu.

Ważność drożdży  - 11.2012r . ( nowa dostawa !!)

PRZECHOWYWANIE

Drożdże przechowywać w szczelnym opakowaniu w temperaturze nie wyższej niż 25°C.      Przy dłuższym przechowywaniu temperatura nie powinna przekraczać 10°C

Na oferowane drożdże  wystawione na tej aukcji posiadam atest jakościowy , który na prośbę kupującego mogę przedstawić.



Drożdże winiarskie IOC Bayanus - 50g.
Zapraszam na pozostałe moje aukcje