Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie HAR 17 (10g)

30-05-2014, 14:00
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4200092499
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 16   
Koniec: 30-05-2014 13:45:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


HAR 17 (10g)


Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie HAR 17

Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Drożdże te zostały wyselekcjonowane w Szampanii. Odporność jaka charakteryzuje się ten szczep jest szczególnie widoczna w przypadku trudnych fermentacji.

Charakterystyka fermentacji:

Tolerancja alkoholu do 17% obj.
Możliwość prowadzenia fermentacji w niskich temperaturach.
Prowadzenie trudnych fermentacji przy niskiej produkcji siarkowodoru.
Pozwala wznawiać fermentacje.
Wzmaga produkcję estrów i aromatów charakterystycznych dla użytego surowca w winach białych.


Wskazania przy stosowaniu:

HAR17 to doskonałe drożdże do prowadzenia oraz wznawiania fermentacji w trudnych warunkach jak i przy użyciu nietypowych surowców ( miód pszczeli ). Drożdże te w trakcie fermentacji produkują niewielkie ilości siarkowodoru.

Podczas fermentacji białych win, produkują estry uwypuklające cechy charakterystyczne dla użytych surowców. Ma to duże znaczenie szczególnie przy produkcji wina z neutralnych odmian winorośli, gdzie drożdże uwypuklają aromaty charakterystyczne dla użytych owoców.

Sposób użycia:

Drożdże HAR17 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Jeśli HAR17 służy do wznowienia fermentacji, radzimy, aby dodać PREDFERM EC, w ilości od 3 do 4 g / 10 l dla wina czerwonego i od 1,5 do 2 g / 10 l dla win białych i różowych.

Dawkowanie

wina białe i czerwone 3g/10l

wznowienie fermentacji 4g/10l

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..