Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
FINAROME
Do produkcji aromatycznych win białych.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie FINAROME. Szczep umożliwia produkcję bardzo czystych win o eleganckim profilu aromatycznym. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae o charakterze Killer. Ta cecha bardzo szybko pozwala pozbyć się dzikich drożdży. Został on wyselekcjonowany w Alzacji.
Charakterystyka fermentacji:
-Szybka fermentacja
-Całkowita fermentacja cukrów
-Tolerancja alkoholowa: 14,5 % obj.
-Duże wymagania azotowe
Charakterystyka metabolizmu:
- 16,3 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Duża produkcja glicerolu
-Duża aktywność enzymatyczna
Drożdże FINAROME są szczególnie wskazane do wydobywania aromatów kwiecistych oraz owocowych typowych dla winogron (cytrusów i owoców tropikalnych). Najefektywniejsze są przy prowadzeniu zimnej fermentacji. Szczep ten posiada zdolność do ujawniania terpenowych aromatów charakterystycznych dla szczepu winogron. Polecany jest do winogron takich jak Muscat, Riesling, Gewurztraminer ...
Sposób użycia:
Drożdże FINAROME powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe 10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..