Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie FINAROME (10g)

09-09-2014, 14:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4502185153
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 4    Wyświetleń: 25   
Koniec: 09-09-2014 14:23:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

FINAROME
Do produkcji aromatycznych win białych.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie FINAROME.  Szczep umożliwia produkcję  bardzo czystych win o eleganckim profilu aromatycznym. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae o charakterze Killer. Ta cecha bardzo szybko pozwala pozbyć się  dzikich drożdży. Został on wyselekcjonowany w Alzacji.

Charakterystyka fermentacji:
-Szybka fermentacja
-Całkowita fermentacja cukrów
-Tolerancja alkoholowa: 14,5 % obj.
-Duże wymagania azotowe


Charakterystyka metabolizmu:
- 16,3 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Duża produkcja glicerolu
-Duża aktywność enzymatyczna

Drożdże FINAROME są szczególnie wskazane do wydobywania  aromatów kwiecistych oraz owocowych typowych dla winogron (cytrusów i owoców tropikalnych). Najefektywniejsze są przy prowadzeniu zimnej fermentacji. Szczep ten posiada zdolność do ujawniania terpenowych aromatów charakterystycznych dla szczepu winogron. Polecany jest do winogron takich jak Muscat, Riesling, Gewurztraminer ...

Sposób użycia:
Drożdże FINAROME powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe 10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..