Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Estelle(50g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie Estelle, jest to szczep Saccharomyces cerevisiae. Został on wyodrębniony ze względu na jego walory a w szczególności do produkcji produkcji konkretnych estrów przy opracowywaniu Brandy. Szczep został wyselekcjonowany w winnicach Côtes du Rhône.
Charakterystyka fermentacji:
Szybki start fermentacji
Tolerancja alkoholu: 14% obj.
Umiarkowane wymagania na azot
Szczep kriofilny, systematyczna i stała fermentacja, począwszy od 8 ° C do całkowitego wyczerpania cukrów.
Charakterystyka metabolizmu:
Niska produkcja kwasowości lotnej (Mniej niż 0,15 g / l)
Niska produkcja siarkowodoru i dwutlenku siarki.
Niska produkcja aldehydu octowego (mniej niż 20 mg / l)
Niska produkcja wyższych alkoholi
Wysoka produkcja estrów i aldehydów
Estelle jest zalecane do produkcji aromatycznych Brandy.
Wskazania przy stosowaniu:
Głównymi lotnymi związkami syntetyzowanymi przez Estelle są estry, aldehydy i furfurale.
Najbardziej poszukiwane jest tworzenie estrów, ponieważ związki te nadają aromaty owocowe (banan, gruszka) i kwiatów (lipa, róża, fiołek) pożądane zarówno w winach jak i do brandy.
Drożdże Estelle charakteryzują się niską produkcją alkoholi wyższych i aldehydu octowego, to powód, dla którego Estelle jest specyficznym szczepem drożdży wybitnie przydatnym do fermentacji win do destylacji.
Sposób użycia:
Drożdże Estelle powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie
Od 2 do 3 g /10 l
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..