Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie Estelle (50g)

04-07-2012, 7:45
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11.50 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2416176097
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 25   
Koniec: 12-07-2012 12:45:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

 

Estelle(50g)


Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie Estelle, jest to szczep Saccharomyces cerevisiae. Został on wyodrębniony ze względu na jego walory a w szczególności do produkcji produkcji konkretnych estrów przy opracowywaniu Brandy. Szczep został wyselekcjonowany w winnicach Côtes du Rhône.

 

Charakterystyka fermentacji:

 

Szybki start fermentacji
Tolerancja alkoholu: 14% obj.
Umiarkowane wymagania na azot
Szczep kriofilny, systematyczna i stała fermentacja, począwszy od 8 ° C do całkowitego wyczerpania cukrów.

 



 

Charakterystyka metabolizmu:

 

Niska produkcja kwasowości lotnej (Mniej niż 0,15 g / l)
Niska produkcja siarkowodoru i dwutlenku siarki.
Niska produkcja aldehydu octowego (mniej niż 20 mg / l)
Niska produkcja wyższych alkoholi
Wysoka produkcja estrów i aldehydów
Estelle jest zalecane do produkcji aromatycznych Brandy.

 

Wskazania przy stosowaniu:

 

Głównymi lotnymi związkami syntetyzowanymi przez Estelle są estry, aldehydy i furfurale.

Najbardziej poszukiwane jest tworzenie estrów, ponieważ związki te nadają aromaty owocowe (banan, gruszka) i kwiatów (lipa, róża, fiołek) pożądane zarówno w winach jak i do brandy.

Drożdże Estelle charakteryzują się niską produkcją alkoholi wyższych i aldehydu octowego, to powód, dla którego Estelle jest specyficznym szczepem drożdży wybitnie przydatnym do fermentacji win do destylacji.

 

Sposób użycia:

 

Drożdże Estelle powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

 

Dawkowanie

 

Od 2 do 3 g /10 l

 

Sposób przechowywania:

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

 

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..