Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie ESSENTIAL GRAND CRU (50g)

30-05-2014, 14:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4200092347
Miejscowość Żyrardów
Wyświetleń: 12   
Koniec: 30-05-2014 13:44:59
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?

Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

ESSENTIAL GRAND CRU
Do produkcji win złożonych o wybitnej  elegancji.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie ESSENTIAL GRAND CRU . Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Burgundii.

Charakterystyka fermentacji:
- Całkowita fermentacja cukrów
- Tolerancja alkoholowa: 16 % obj.
- Fermentacja w temperaturze od 15 °C


Charakterystyka metabolizmu:
- 17 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Duża produkcja glicerolu
- Duża efektywność przy maceracji w osadzie

ESSENTIAL GRAND CRU uwypukla cechy winorośli oraz buduje złożoność i strukturę w winach czerwonych.
Dzięki swojej zdolności do wytwarzania dużych ilości gliceryny, drożdże te są szczególnie polecane do produkcji dobrze wyważonych i pełnych ciała win czerwonych. Nadają się do wszystkich odmian winogron, a w szczególności dla Merlot, Cabernet Sauvignon i Zinfandel.

Sposób użycia:
Drożdże ESSENTIAL GRAND CRU powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..