Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
ESSENTIAL GRAND CRU
Do produkcji win złożonych o wybitnej elegancji.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie ESSENTIAL GRAND CRU . Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Burgundii.
Charakterystyka fermentacji:
- Całkowita fermentacja cukrów
- Tolerancja alkoholowa: 16 % obj.
- Fermentacja w temperaturze od 15 °C
Charakterystyka metabolizmu:
- 17 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Duża produkcja glicerolu
- Duża efektywność przy maceracji w osadzie
ESSENTIAL GRAND CRU uwypukla cechy winorośli oraz buduje złożoność i strukturę w winach czerwonych.
Dzięki swojej zdolności do wytwarzania dużych ilości gliceryny, drożdże te są szczególnie polecane do produkcji dobrze wyważonych i pełnych ciała win czerwonych. Nadają się do wszystkich odmian winogron, a w szczególności dla Merlot, Cabernet Sauvignon i Zinfandel.
Sposób użycia:
Drożdże ESSENTIAL GRAND CRU powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..