Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
ELITE PREMIUM
Do produkcji win złożonych o wybitnej barwie oraz aromatyczności.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie ELITE PREMIUM. Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Burgundii. Szczep ten pozwala na produkcje złożonych win o bogatej strukturze. Wina te wyśmienicie nadają się do starzenia. Jest to idealny szczep drożdży do winogron takich jak Syrah czy Grenache.
Charakterystyka fermentacji:
-Krótki okres startu i wolna fermentacja
-Całkowita fermentacja cukrów
-Tolerancja alkoholowa: 17 % obj.
-Fermentacja w temperaturze od 14 °C
-Duże wymagania azotowe
Charakterystyka metabolizmu:
- 16,5 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Duża produkcja glicerolu
- Duża odporność na dwutlenek siarki
Szczep ELITE PREMIUM jest szczególnie polecany od produkcji czerwonych win uzyskanych z bardzo dojrzałych winogron. Wybitnie uwypukla on cechy nadawane winu przez glebę.
Dzięki ELITE PREMIUM, czerwone wina zdobywają bogatą strukturę i dobrze odczuwalne ciało, gładkość oraz delikatność. Jest to spowodowane dużą produkcją gliceryny. Drożdże ELITE PREMIUM wzmacniają aromaty pochodzące z winogron. Ponadto tworzą one paletę nut owoców leśnych, przypraw i aromatycznych ziół.
Sposób użycia:
Drożdże ELITE PREMIUM powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..