Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE WINIARSKIE DO CYDRU WYTRAWNEGO 5g 400201

30-06-2015, 12:11
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.99 zł      Aktualna cena: 2.99 zł     
Użytkownik PIWOSZ-POZNAN
numer aukcji: 5045911526
Miejscowość Poznań
Kupiono sztuk: 3    Wyświetleń: 52   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Infolinia  
+48 [zasłonięte] 775 315
Infolinia czynna w dni robocze
od 8:00 do 17:00
Kontakt e-mail  
  • Dostępność produktów W związku z charakterem działania naszego sklepu internetowego, jego możliwością objęcia zasięgiem całego kraju, jesteśmy konkurencyjni zarówno w zakresie cen, terminów realizacji, jak i dostępności produktów.
  • Termin realizacji i koszty przesyłki Termin realizacji zamówienia w większości przypadków, wynosi 1-2 dni roboczych, od momentu złożenia zamówienia.
  • Pora dostarczenia przesyłki Firma kurierska dostarcza przesyłki w godzinach 9 - 17. Z powodu złożoności procedury dostawy nie jesteśmy w stanie zagwarantować ani dokładnie określić daty i godziny doręczenia przesyłki. Prosimy jednak o wpisanie w formularzu zamówienia preferowanej pory dnia (zakres 3-4 godzin) tak, aby pracownik firmy kurierskiej miał większe szanse zastania Państwa pod wskazanym adresem.
  • Warunki płatności Płatności mogą Państwo dokonać na trzy sposoby:
    1) przy odbiorze przesyłki
    2) przelew na nasze konto
    3) szybki e-przelew lub karta kredytowa
  • Zwrot lub wymiana towaru Jeżeli dostarczony towar był zgodny ze złożonym przez Państwa zamówieniem, a mimo to chcecie Państwo z niego zrezygnować, istnieje możliwość odesłania produktów w ciągu 10 dni roboczych od daty odbioru (na własny koszt).
Właściciel konta  
JHM.pl
Mateusz Ratajczak
Ul.Głogowska 253
60-111 Poznań
Nr. konta mbank:
04 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 394270
DROŻDŻE WINIARSKIE DO CYDRU WYTRAWNEGO 5g 400201
22b223<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>98707fd11a<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>41003d85b.jpg 
Więcej zdjęć
Cena brutto:
2.99,-
Dostawa:
48H
Opis produktu

Porcja 5g drożdży na 15 - 20 l cydru.Drożdże nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100ml przegotowanej i wystudzonej do temp. ok25C wody. Całość pozostawić na 20 min. Po tym czasie dodać do nastawu. Drożdże do cydru wymagają dodatkowo pożywki. Nastaw powinien zawierać ok. 12 Blg.

Sprawdzony przepis:
• 15kg jabłek (ok. 10 l soku)
• drożdże do cydru firmy Browin
•pożywka dla drożdży firmy Browin
• ewentualnie 2-3 l wody (w zależności od kwasowości surowca)
• zaleca się również dodatek pektoenzymu podczas fermentacji
np. Pektoenzym Rapidase Maxifruit firmy Browin

Jabłka przebrać i dokładnie umyć.Następnie pokroić (nie obierać ze skórki) i rozdrobnić(zmielić). Z uzyskanej miazgi wycisnąć sok. Sok jabłkowy przelać do balonu, wyregulować kwasowość i zawartość cukru. Dodać drożdże do cydru i pożywkę. Fermentacja powinna zachodzić w temperaturze 18-24°C. Po około 3-4 tygodniach, po ustaniu fermentacji, płyn zlać znad osadu.
W zależności od upodobań delikatnie dosłodzić miodem, słodzikiem, zagęszczonym sokiem jabłkowym lub gruszkowym. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2tygodnie. Po tym czasie cydr gotowy jest do konsumpcji, część można przeznaczyć do dojrzewania po uprzednim rozlaniu do butelek.*Dla uzyskania cydru musującego, cukier dodać bezpośrednio do butelek w ilości 3-5 g (jak przy wyrobie piwa domowego). Butelki szczelnie zamknąć i pozostawić do dojrzewania.
Cydr najlepiej smakuje schłodzony.
Zalecane parametry soku jabłkowego:
•Zawartość cukru – 10-15%
(z 15% otrzymamy 8,5% alk.; z 10%otrzymamy 6% alk.)
• Kwasowość – jeśli jest za wysoka można ją delikatnie skorygować węglanem wapnia
Korekty smaku możemy dokonać zarówno przed fermentacją jak i po fermentacji.

 

 

 

ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE Z

 

DROŻDŻAMI

 

KLIKNIJ I SPRAWDŹ INNE DROŻDŻE

 

 

 

 

DROŻDŻE WINIARSKIE DO CYDRU WYTRAWNEGO 5g 400201

 

 

JHM