Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
list ekonomiczny=1,6zł
list priorytetowy= 2zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
Davis 522 (10g)
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie Davis 522 (Szczep Saccharomyces cerevisiae).
Davis 522 jest wszechstronnym szczepem drożdży wyselekcjonowanym przez U.C. Davis w Kalifornii. Dzięki swej wszechstronności za jago pomocą można fermentować jakościowe wina czerwone, różowe oraz białe.
Charakterystyka fermentacji:
-Tolerancja na alkohol: 16% obj.
-Fermentacja w temperaturze: 20-30 stopni Censjusza
-Szybki start oraz przebieg fermentacji
Charakterystyka metabolizmu:
-15,7 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
-niska produkcja kwasowości lotnej
Wskazania przy stosowaniu:
Szczep drożdży Davis 522 pozwala na tworzenie win o wielu aromatach pochodzących nie tylko z zastosowanego surowca. Dzięki użyciu tego szczepu poza wyeksponowanymi aromatami pochodzącymi z surowca pojawiają się nuty kwiatowe, dojrzałej wiśni, porzeczki oraz maliny.
Sposób użycia:
Drożdże Davis 522 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
Od 2 do 3 g/10 l
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..