Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie CK S102 (50g)

23-05-2012, 11:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2323650871
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 21   
Koniec: 03-06-2012 17:51:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?


Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

CK S102 (50g)
Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdże winiarskie CK S102. Zostały one wyselekcjonowane w Val de Loire z winogron Sauvignon Blanc. Szczep drożdży zwrócił na siebie uwagę ze względu na umiejętności wydobywania aromatów z białych moszczy nawet w trudnych warunkach.

Charakterystyka fermentacji:


- - Doskonałe możliwości rozmnażania dzięki umiejętności pokonywania dzikich drożdży
- Krótki okres startu i szybka fermentacja (10 dni w temperaturze 15°C).
- Fermentacja w temperaturze od 8 °C
- Pełne odfermentowanie nawet klarownych moszczy
- Tolerancja alkoholowa: 14.5% obj.
- Drożdże wykazują duże zapotrzebowanie na azot (wskazane dodawanie pre.

Charakterystyka metabolizmu:
- 16,3 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (mniej niż 0.24g / l)
- Duża produkcja estrów
- W temperaturze 10-12 °C: produkcja aromatów tropikalnych, takich jak mango i ananas
- W temperaturze 16-18 °C: produkcja aromatów owoców cytrusowych, takich jak grejpfrut
- Drożdże CK S102 nie są zalecane do winogron, które niedawno były leczone siarczanem miedzi ze względu na tendencję do produkcji SO2, gdy pozostałości siarki są obecne w moszczu



Wskazania przy stosowaniu
Uwypuklanie cech naturalnych:
Użycie drożdży CK S102 pozwala na uzyskanie aromatycznych win i jest to idealny wybór by wyeksponować naturalną charakterystykę winogron. Drożdże te szczególnie dobrze sprawują się przy produkcji wina z winogron Ugni Blanc, Colombard oraz Viura. CK S102 sprawiają iż wina z tych szczepów są wyjątkowo aromatyczne i charakteryzują się dużą świeżością. Drożdże te są niemal idealne do produkcji win typu Vinho Verde.Dodatkowo drożdże te pozwalają uzyskać różne aromaty poprzez prowadzenie fermentacji w różnych temperaturach.

Uwypuklanie aromatycznych profili odmian winogron:
CK S102 są dobrze dostosowane do odmian takich jak Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Sémillon, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, których aromaty dopełniają estry produkowane przez drożdże.Optymalne rezultaty daje zastosowanie aktywatora fermentacji Springarom, który jest bogaty w przeciwutleniacze.

Sposób użycia:
Drożdże CK S102 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone 20g/1hl
wznowienie fermentacji 40g/1hl

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..