Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie CK S102 (10g)

14-10-2014, 11:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 4606304499
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 8    Licytowało: 6    Wyświetleń: 68   
Koniec: 14-10-2014 11:13:49
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

?


Polska Rada Winiarstwa



Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


CK S102 (10g)

Lubisz przygotowywać potrawy z ryb lub drobiu, a potem jeść je w miłym towarzystwie? Z całą pewnością tak. A chyba nie ma lepszego dodatku do tego typu dań jak orzeźwiające i aromatyczne białe wino. Podobnie jak kulinarne specjały, biały trunek może być jedynie Twoją zasługą!

Jak to zrobić? To nie takie trudne. Nie potrzebujesz nawet winogron, wystarczą np. gruszki i drożdże winiarskie CK S102. Dzięki tym niezwykłym drożdżom nie musisz się martwić o to, czy nastaw przetrwa i zaowocuje wspaniałym, aromatycznym trunkiem, który przypadnie do gustu wielbicielom cytrusowych nut zapachowych. Jeżeli lubisz ciekawe smaki i chciałbyś zasmakować czegoś interesującego, to łącząc drożdże winiarskie CK S102 i odpowiednio przygotowany ryż możesz mieć bardzo interesujące wino ryżowe, czym z pewnością zaskoczysz gości.

Nie lubisz gruszek, nie jesteś przekonany do ryżu, ale chciałbyś spróbować czegoś innego niż wino z tradycyjnych winogron? Nie ma problemu! Łącząc drożdże winiarskie CK S102 z białymi porzeczkami, agrestem, dziką różą i wieloma innymi, możesz otrzymać wyjątkowy trunek. Wystarczy spróbować!


Charakterystyka fermentacji:


- - Doskonałe możliwości rozmnażania dzięki umiejętnosci pokonywania dzikich drożdży
- Krótki okres startu i szybka fermentacja (10 dni w temperaturze 15°C).
- Fermentacja w temperaturze od 8 °C
- Pełne odfermentowanie nawet klarownych moszczy
- Tolerancja alkoholowa: 14.5% obj.
- Drożdże wykazują duże zapotrzebowanie na azot.

Charakterystyka metabolizmu:
- 16,3 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (mniej niż 0.24g / l)
- Duża produkcja estrów
- W temperaturze 10-12 °C: produkcja aromatów tropikalnych, takich jak mango i ananas
- W temperaturze 16-18 °C: produkcja aromatów owoców cytrusowych, takich jak grejpfrut
- Drożdże CK S102 nie są zalecane do winogron, które niedawno były leczone siarczanem miedzi ze względu na tendencję do produkcji SO2, gdy pozostałości siarki są obecne w moszczu



Wskazania przy stosowaniu
Uwypuklanie cech naturalnych:
Użycie drożdży CK S102 pozwala na uzyskanie aromatycznych win i jest to idealny wybór by wyeksponować naturalną charakterystykę winogron. Drożdże te szczególnie dobrze sprawują się przy produkcji wina z winogron Ugni Blanc, Colombard oraz Viura. CK S102 sprawiają iż wina z tych szczepów są wyjątkowo aromatyczne i charakteryzują sie dużą świeżością. Drożdże te są niemal idealne do produkcji win typu Vinho Verde.Dodatkowo drożdże te pozwalają uzyskać różne aromaty poprzez prowadzenie fermentacji w różnych temperaturach.

Uwypuklanie aromatycznych profili odmian winogron:
CK S102 są dobrze dostosowane do odmian takich jak Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Sémillon, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, których aromaty dopełniają estry produkowane przez drożdże.Optymale rezyltaty daje zastosowanie aktywatora fermentacji Springarom®, który jest bogaty w przeciwutleniacze.

Sposób użycia:
Drożdże CK S102 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

Więcej informacji można znaleźć na:

www.centrumfermentacji.pl

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panele aukcyjne


Jeżeli nadal się wahasz - sprawdź komentarze

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..