Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie CK S102 (10g)

04-07-2012, 8:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 2.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2442194319
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 8    Licytowało: 1    Wyświetleń: 34   
Koniec: 23-07-2012 11:36:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


CK S102 (10g)

 

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.


Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdze winiarskie CK S102. Zostały one wyselekcjonowane w Val de Loire z winogron Sauvignon Blanc. Szczep drożdży zwrócił na siebie uwagę ze względu na umiejetność wydobywania aromatów z białych moszczy nawet w trudnych warunkach.

Charakterystyka fermentacji:


- - Doskonałe możliwości rozmnażania dzięki umiejętnosci pokonywania dzikich drożdży
- Krótki okres startu i szybka fermentacja (10 dni w temperaturze 15°C).
- Fermentacja w temperaturze od 8 °C
- Pełne odfermentowanie nawet klarownych moszczy
- Tolerancja alkoholowa: 14.5% obj.
- Drożdże wykazują duże zapotrzebowanie na azot.

Charakterystyka metabolizmu:
- 16,3 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej (mniej niż 0.24g / l)
- Duża produkcja estrów
- W temperaturze 10-12 °C: produkcja aromatów tropikalnych, takich jak mango i ananas
- W temperaturze 16-18 °C: produkcja aromatów owoców cytrusowych, takich jak grejpfrut
- Drożdże CK S102 nie są zalecane do winogron, które niedawno były leczone siarczanem miedzi ze względu na tendencję do produkcji SO2, gdy pozostałości siarki są obecne w moszczu



Wskazania przy stosowaniu
Uwypuklanie cech naturalnych:
Użycie drożdży CK S102 pozwala na uzyskanie aromatycznych win i jest to idealny wybór by wyeksponować naturalną charakterystykę winogron. Drożdże te szczególnie dobrze sprawują się przy produkcji wina z winogron Ugni Blanc, Colombard oraz Viura. CK S102 sprawiają iż wina z tych szczepów są wyjątkowo aromatyczne i charakteryzują sie dużą świeżością. Drożdże te są niemal idealne do produkcji win typu Vinho Verde.Dodatkowo drożdże te pozwalają uzyskać różne aromaty poprzez prowadzenie fermentacji w różnych temperaturach.

Uwypuklanie aromatycznych profili odmian winogron:
CK S102 są dobrze dostosowane do odmian takich jak Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Sémillon, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, których aromaty dopełniają estry produkowane przez drożdże.Optymale rezyltaty daje zastosowanie aktywatora fermentacji Springarom®, który jest bogaty w przeciwutleniacze.

Sposób użycia:
Drożdże CK S102 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)

 

Więcej informacji można znaleźć na:

www.centrumfermentacji.pl

W naszej ofercie również:
-BC S103: Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
-VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..