Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
BC S103 (50g)
Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
Nie ma człowieka, który nie słyszałby o miodzie pitnym. Ten tradycyjny trunek, który na polskich stołach pojawia się od lat nadal znajduje smakoszy i koneserów. Może wydawać się to nierealne, ale stworzenie miodu pitnego w domu jest niemal na wyciągnięcie ręki.
Ten znany od średniowiecza napój, przez wielu uważany za boski może zawitać na Twoje stoły wprost z domowej spiżarni. Wystarczy nieco miodu i drożdże winiarskie BC S103. Tak, nie ma błędu w opisie. Drożdże te, choć faktycznie można przy ich pomocy otrzymać trunek z winogron są wystarczająco odporne, by dać radę przetworzyć miodową brzeczkę.
Drożdże te nadają się także do produkcji wina. Jeżeli jesteś koneserem win musujących, to wybierając drożdże winiarskie BC S103 możesz otrzymać swój ulubiony gatunek. Preferujesz mocniejsze wina? Nie ma problemu. Przy niewielkiej ilości użytego cukru możesz uzyskać wysokoprocentowy produkt finalny.
Ponadto możesz poczuć się niemal jak potentat, czy krajowy dystrybutor win i innych drogich alkoholi, gdyż na ten właśnie produkt zdecydowała się spora część znaczących wytwórców win i miodów. Dodatkowo dodam, nieco dla dodania szyku, że drożdże winiarskie BC S103 zostały wyselekcjonowane w Szampanii. Marka zobowiązuje.
Charakterystyka fermentacji:
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 10-30 stopni Celsjusza
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Wysoka tolerancja alkoholu - do 18%
- Małe zapotrzebowanie na azot
Charakterystyka metabolizmu:
- 16,2 g/l cukru daje 1% alkoholu
- Nie wytwarza związków siarki
- Mała produkcja piany podczas fermentacji
- Mała produkcja wyższych alkoholi
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Wskazania przy stosowaniu Zabezpieczenie fermentacji w trudnych warunkach:
BC S103 dostosowuje się do wszystkich rodzajów moszczy, zarówno tych o dużym potencjale, bardzo klarownych, jak i do moszczy zawierających wysoki poziom dwutlenku siarki.
Bardzo dobre wyniki daje stosowanie tych drożdży do produkcji miodów pitnych.
Cechy charakterystyczne szczepu:
Zastosowanie drożdży BC S103 sprawia, że charakterystyczne cechy odmian winogron oraz innych owoców są bardziej intensywne w produkcie końcowym. Są szczególnie polecane dla winogron Chardonay, dając zaokrąglony i bardzo cielisty smak.
Do wtórnej fermentacji:
Ze swoimi własnościami technologicznymi, BC S103 mogą być używane we wtórnej fermentacji prowadzonej klasycznie w butelkach.
Sposób użycia:
Drożdże BC S103 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe i czerwone 20g/1hl
wznowienie fermentacji 40g/1hl
fermentacja wtórna 20-40g/1hl
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.pl
W naszej ofercie również:
-
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących -
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych -
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych -
Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych -
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych -
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych -
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych
Jeżeli nadal się wahasz - sprawdź komentarze
..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..