Koszty przesyłki
Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z conajmniej 5 pozytywnymi komentarzami.
Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:
42 1140
[zasłonięte] 2
[zasłonięte]0040002
[zasłonięte] 616596
Kontakt
Telefon: 46
[zasłonięte] 59
Mail:
[zasłonięte]@neostrada.pl
BC S103 (50g)
Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych
Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre).
Na rynku Polskim dzialamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych kientów, zajmowaliśmy się
dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina.
Nasz sukces został osiagniety dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów.
Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników.
Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzieki produktom najwyższej jakosci mogli oni twozyć wina
i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdze winiarskie BC S103. Zostały one
wyselekcjonowane w rejonie Szampanii z winogron Chardonnay. W/w
szczep szlachetnych drożdży posiada niezwykłą odporność, wybitne i szczególnie dobre
właściwości, które można zaobserwować przy produkcji wina, miodów pitnych oraz innych napojów
fermentowanych.
Charakterystyka fermentacji:
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 10-30 stopni Censjusza
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Wysoka tolerancja alkoholu - do 18%
- Małe zapotrzebowanie na azot
Charakterystyka metabolizmu:
- 16,2 g/l cukru daje 1% alkoholu
- Nie wytwarza związków siarki
- Mała produkcja piany podczas fermentacji
- Mała produkcja wyższych alkoholi
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Wskazania przy stosowaniu
Zabezpieczenie fermentacji w trudnych warunkach:
BC S103 dostosowuje się do wszystkich rodzajów moszczy, zarówno tych o dużym potencjale,
bardzo klarownych, jak i do moszczy zawierających wysoki poziom dwutlenku siarki.
Bardzo dobre wyniki daje stosowanie tych drożdży do produkcji miodów pitnych.
Cechy charakterystyczne szczepu:
Zastosowanie drożdży BC S103 sprawia, że charakterystyczne cechy odmian winogron oraz innych owoców są bardziej intensywne w produkcie końcowym.
Są szczególnie polecane dla
winogron Chardonay, dając zaokrąglony i bardzo cielisty smak.
Do wtórnej fermentacji:
Ze swoimi własnościami technologicznymi, BC S103 mogą być używane we wtórnej fermentacji
prowadzonej klasycznie w butelkach.
Sposób użycia:
Drożdże BC S103 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i
1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w
czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina białe i czerwone 20g/1hl
wznowienie fermentacji 40g/1hl
fermentacja wtórna 20-40g/1hl
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Censjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
W naszej ofercie również:
-
VR 44: Do wznowienia fermentacji, do win musujących
-
SC 22: Do czerwonych win owocowych i gronowych
-
CK S102: Do białych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
Saint Georges S101: Do czerwonych aromatycznych win owocowych i gronowych
-
UCLM S377: Do czerwonych jakosciowych win gronowych
-
UCLM S325: Do białych jakosciowych win gronowych
-
NDA 21: Do jakosciowych czerwonych win owocowych i gronowych