Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie BC S103 (10g)

04-07-2012, 7:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 2.90 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2423163072
Miejscowość Żyrardów
Kupiono sztuk: 10    Licytowało: 2    Wyświetleń: 46   
Koniec: 02-07-2012 12:50:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł
List polecony ekonomiczny=4,1zł
List polecony priorytetowy=4,6zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


BC S103 (10g)
Do mocnych win owocowych i gronowych, do Miodów Pitnych

Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji doskonałe drożdże winiarskie BC S103. Zostały one wyselekcjonowane w rejonie Szampanii z winogron Chardonnay. W/w szczep szlachetnych drożdży posiada niezwykłą odporność, wybitne i szczególnie dobre właściwości, które można zaobserwować przy produkcji wina, miodów pitnych oraz innych napojów fermentowanych.

Charakterystyka fermentacji:


- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 10-30 stopni Celsjusza
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Wysoka tolerancja alkoholu - do 18%
- Małe zapotrzebowanie na azot

Charakterystyka metabolizmu:
- 16,2 g/l cukru daje 1% alkoholu
- Nie wytwarza związków siarki
- Mała produkcja piany podczas fermentacji
- Mała produkcja wyższych alkoholi
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l



Wskazania przy stosowaniu
Zabezpieczenie fermentacji w trudnych warunkach:
BC S103 dostosowuje się do wszystkich rodzajów moszczy, zarówno tych o dużym potencjale, bardzo klarownych, jak i do moszczy zawierających wysoki poziom dwutlenku siarki.
Bardzo dobre wyniki daje stosowanie tych drożdży do produkcji miodów pitnych.

Cechy charakterystyczne szczepu:
Zastosowanie drożdży BC S103 sprawia, że charakterystyczne cechy odmian winogron oraz innych owoców są bardziej intensywne w produkcie końcowym. Są szczególnie polecane dla winogron Chardonay, dając zaokrąglony i bardzo cielisty smak.

Do wtórnej fermentacji:
Ze swoimi własnościami technologicznymi, BC S103 mogą być używane we wtórnej fermentacji prowadzonej klasycznie w butelkach.
Sposób użycia:
Drożdże BC S103 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Clnsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie:
wina białe i czerwone 2g/10l
wznowienie fermentacji 4g/10l
fermentacja wtórna 2-4g/10l

Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza ( najlepiej przechowywać w lodówce)

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..