Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
Witam na mojej aukcji
na której oferuję
DROŻDŻE BAYANUS - G995 wraz z pożywką Activt plus Gratis!!! Suche, aktywne drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae bayanus
Są to drożdże produkowane we Włoszech wyselekcjonowane z powodu szczególnych właściwości aromatycznych nadawanych winom produkowanym na bazie fermentowanych soków owocowych. Posiadają znakomite właściwości fermentacyjne wywołujące żywiołową fermentację. Uniwersalne do win białych i czerwonych o wysokiej zawartości alkoholu. Duża tolerancja temperatur, szczególnie niskich.
CHARAKTERYSTYKA WINIARSKA Optymalna temperatura fermentacji 9 - 30°C. Umożliwiają uzyskanie alkoholu do 16 - 18 %. Pienią się bardzo słabo. SO2 i H2S wytwarzane są na niskim poziomie. Odporne są na wysokie ciśnienie osmotyczne.
SPOSÓB UŻYCIA Suche drożdże rozpuszcza w słodkiej wodzie w ilości 10 jednostek wody na jedną jednostkę wagi drożdży; jeszcze lepiej w mieszaninie 1/3 moszczu i 2/3 wody. Temperatura mieszaniny 30 - 35°C. Czas rehydratacji drożdży 25 - 30 min. Przygotowaną mieszaninę drożdży dodać bezpośrednio do zbiornika po uprzednim intensywnym zamieszaniu.
Zestaw zawiera 20 g drożdży , oraz 20g najlepszej pożywki wieloskładnikowej ACTIVIT plus gratis dodatkowo 10g Fosforanu Dwuamonowego - podstawowej pożywki dla drożdży
Dawkowanie drożdży :
10-20g / 100l - białe wina
20-30g/ 100l czerwone wina
50-60g/100l - wznowienie fermentacji
Ważność drożdży - 06.2013r . ( nowa dostawa !!)
PRZECHOWYWANIE Drożdże przechowywać w szczelnych opakowaniach w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Przy dłuższym przechowywaniu, temperatura nie powinna przekraczać 10°C.
ACTIVIt jest uniwersalną i wieloskładnikową pożywką dla drożdży winiarskich i gorzelniczych. Pozwala znacząco skrócić czas fermentacji i zapewnia prawidłowy jej przebieg, zwłaszcza w warunkach ekstremalnych oraz ułatwia proces wznowienia fermentacji.
ZASTOSOWANIE: ACTIVIT dostarcza niezbędnych składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju drożdży, co zapewnia ich optymalną aktywność we wszystkich fazach fermentacji. Efekty jego działania są najbardziej widoczne w środkowej fazie fermentacji, zapewniając całkowite odfermentowanie cukrów oraz eliminując problem spowolnienia i zatrzymania fermentacji.
SPOSÓB UŻYCIA: ACTIVIT rozprowadzić w wodzie, moszczu lub winie w stosunku objętościowym 1:10. Dokładnie wymieszać, co ułatwi lepsze połączenie się z roztworem i bardziej równomierne rozprowadzenie go w nastawie.
DOZOWANIE: 20-40 g/ hl do moszczy owocowych. 40-60 g/hl w celu wznowienia fermentacji. Dodawać, do nastawu przed wprowadzeniem kultur drożdży.
Ważność pożywki - 02.2013r . ( nowa dostawa !!)
Zapraszam na pozostałe moje aukcje
|