Firma Starowar jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce firmy Lafood - dużego koncernu enologicznego. Lafood oferuje szeroką gamę drożdzy winiarskich, a także środków i dodatków winiarskich i niespotykany nigdzie indziej wybór tanin.
Lafood- dwadzieścia lat doświadczenia w służbie winiarzom. Lafood jest dynamiczną firmą, bardzo koncentruje się na badaniach i rozwoju w celu zastosowania innowacyjnej biotechnologii i specjalizacji winiarskiej. Stała i ścisła współpraca firmy z instytutami badawczymi, winiarzami i producentami wina ma na celu odpowiednio szybko reagować na nowe i coraz większe wymagania klientów.
Firma Lafood ma swoje przedstawicielstwa wszędzie tam gdzie powstają doskonale wina
w Ameryce Południowej w Chile, Argentynie, Peru, w Europie min. w Mołdawii, Ukrainie we Włoszech w uroczej Toskanii, która jest jednym z najważniejszych producentów wina na świecie, produkty dostępne są również w Gruzji . Wszystkie produkty są doskonałej jakości, dlatego też chcielibyśmy Państwu przybliżyć ofertę tych artykułów by były dostępne Polsce, tak aby wszyscy zarówno w małych winnicach jak i w warunkach domowych mogli tworzyć doskonałe wina, wina starzone, wina musujące i miody pitne.
Zapraszamy
Exclusive Distributor – Starowar Polska
Australian Red
OPIS
Drożdże suche aktywne
ZASTOSOWANIE W WINIARSTWIE
Szczep Saccharomyces cerevisiae o podwyższonej mocy fermentacyjnej. Polecany zwłaszcza do fermentacji dużych ilości masy w warunkach, w których nie jest kontrolowana temperatura w celu otrzymania win czerwonych o wyższej zawartości alkoholu i lepszych właściwościach organoleptycznych
v Fermentacja w szerokim zakresie temperatur (15-30°C).
v Szybki start fermentacji.
v Regularny i stały postęp fermentacji aż do wyczerpania cukrów.
v Prawidłowa fermentacja w warunkach niesprzyjających, zwłaszcza w wysokich temperaturach.
v Odporny na SO2 (ponad 100 mg/l).
v Niska produkcja kwasowości lotnej.
DOZOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
Zaleca się ilość 10 g na każde 100 l do fermentacji w temperaturze 15°C. W przypadku fermentacji w niższych temperaturach (13-15°C) zaleca się użycie 15-25 g produktu na każde 100 l.
PAKOWANIE I PRZECHOWYWANIE
Opakowania próżniowe w paczkach po 0,500 kg
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w opakowaniu oryginalnym.
Po otwarciu zamykać szczelnie opakowania i zużyć w możliwie najkrótszym czasie.
Najlepsze na rynku.
Niska cena i najwyższa jakość.