Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS Ferm AROMA WHITE 5g waga 6g
Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25 litrów wina.
Charakterystyka mikrobiologiczna
Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis
Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).
Tolerancja alkoholu do 15%.
Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.
Efekt ENOLOGICZNY
Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem
Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L
Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L
Niska produkcja riboflavin
Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc.
Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców
Sposób użycia
20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.