|
|
Zamówienia i porady specjalisty tel 604 [zasłonięte] 465 e-mail [zasłonięte]@interia.pl |
|
|
|
nr. konta
02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 674247
|
|
|
|
Koszty wysyłki podane są zawsze w opisie przedmiotu – zależą tylko i wyłącznie od jego wagi. Nie pobieramy żadnych opłat za pakowanie paczek, kartony, folie, taśmy itp.
|
|
|
|
Możliwy odbiór osobisty.
ul. Kościuszki 35b 96-315 Wiskitki
|
|
|
|
1. Nie masz zamiaru kupować to nie licytuj - nie ma możliwości odwołania oferty kup-teraz. 2. W tytule przelewu podaj swój nick z allegro lub nr aukcji. 3. Prosimy o podpisywanie się w e-mailach oraz prowadzenie korespondencji w formie "odpowiedz nadawcy" 4. Na określenie formy płatności i wysyłki, lub wpłatę na konto czekamy do 2 tygodni po czym wysyłamy przypomnienie. 5. Kupujący wystawia komentarz jako pierwszy. 6. W razie jakichkolwiek pytań lub niejasności proszę o kontakt. 7. Preferujemy kontakt e-mail. 8. Pracujemy od 8.00 do 20.00 |
|
|
Witam na mojej aukcji
na której oferuję
Aktywne Drożdże Winiarskie Ioc Bayanus wraz z pożywką Activit plus Gratis!
IOC BAYANUS - szczep wyselekcjonowany we Francji w regionie Szampanii. Jest to szczep najczęściej używany w do fermentacji głównej, jak i do fermentacji wtórnej. Umożliwia szybką i pewną produkcję win białych i czerwonych, o wielkiej finezji, zachowując jednocześnie charakterystykę i swoistość różnorodnych owoców. Drożdże te mają doskonałą reputację i są wysoko oceniane w produkcji nie musującego wina. Zapewniają szybką i całkowitą przemianę cukru bez niepożądanych związków ubocznych. Stosowane do fermentacji głównej, fermentacji w niskiej temperaturze, pobudzenia wolnej i zastałej fermentacji.
CHARAKTERYSTYKA WINIARSKA
Wydajność alkoholu: 1% alkoholu otrzymuje się z 16 g cukru. Niskie wytwarzanie kwasowości lotnej: < 0,10 g / dm3. Wysoka odporność na alkohol: do 17% vol. Niski poziom wytwarzania alkoholi wyższych. Stosunkowo odporne na działanie SO2, b. niskie wytwarzanie SO2 i H2S. Bardzo niskie formowanie się piany. Bardzo dobre właściwości osadzania się w formie zwartych osadów. Temperatura: 14 - 33°C (optymalna 22 - 26°C)
ZALECANE UŻYCIE:
Do fermentacji głównej, dla win z moszczu owocowego: wina białe: 10 - 20g / 100l , wina czerwone: 20 - 25g /100l. Przy wznowieniu fermentacji: dla przygotowania rozruchu kultur : 55g /100l
PRZYGOTOWANIE: Suche drożdże rozpuścić w osłodzonej wodzie (50 g / dm3) w ilości 10 jednostek wody na jedną jednostkę wagi drożdży. Temperatura mieszaniny 30-35°C. Czas rehydratacji drożdży 15-20 min. Przygotowaną mieszaninę drożdży dodać bezpośrednio do zbiornika po uprzednim intensywnym zamieszaniu.
Zestaw zawiera 20 g drożdży , oraz 20g najlepszej pożywki wieloskładnikowej ACTIVIT plus gratis dodatkowo 10g Fosforanu Dwuamonowego - podstawowej pożywki dla drożdży
Ważność drożdży - 11.2012r . ( nowa dostawa !!) Ważność pożywki - 02.2013r.
PRZECHOWYWANIE
Drożdże przechowywać w szczelnym opakowaniu w temperaturze nie wyższej niż 25°C. Przy dłuższym przechowywaniu temperatura nie powinna przekraczać 10°C
Na wszystkie artykuły wystawione na tej aukcji posiadam atesty jakościowe , które na prośbę kupującego mogę przedstawić
|
|