Jesteśmy pasjonatami, hobbystami i koneserami smaku.
Zawsze służymy radą i pomocą.
Jesteśmy dostępni codziennie 8:00-20:00 oprócz świąt.
Potrzebujesz porady, albo pomocy???
Jesteśmy dostępni także na gadu-gadu.
gg 36[zasłonięte]917
Porady specjalisty
15:00-18:00
0-608-[zasłonięte]-892
Pod ten numer proszę nie kierować pytań o koszty, ani o realizcję przesyłek.
-
Dlaczego warto kupować u nas?
-
Nasze atuty:
· Przede wszystkim oferujemy produkty bardzo dobrej jakości i zawsze odpowiednio długim terminem ważności.
· Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem, dlatego też ceny naszych produktów nie są wysokie.
· Oferujemy najniższe koszty wysyłki firmą kurierską.
· Szybka wysyłka 0-24h.
· Możliwość zwrotu zakupionego towaru w stanie naruszonym w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki.
· Wszystkie zakupy łączymy w jedną przesyłkę.
· Jesteśmy z Allegro związani od 2003 roku. Mamy duże doświadczenie w sprzedaży internetowej.
· Istniejemy od 1983 roku.
WHISKY YEAST PROFESSIONAL
Doskonała Whisky może być dokonana jedynie z prawdziwych profesjonalnych drożdży do Whisky
Drożdże do Whisky- professional
Specjalne drożdże do zacierów zbożowych . Takie same jak stosowane przez profesjonalne gorzelnie w Szkocji czy Irlandii do produkcji tych szlachetnych trunków .
Drożdże te zawierają potrzebne mikroelementy do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji.
Drożdże dodajemy do zacieru zatartego za pomocą enzymów, lub słodu w temperaturze ok. 35stopni C i bardzo dokładnie mieszamy natleniając jednocześnie zacier. Fermentacja jest szybka i całkowita.
Używamy 7 kg ziarna (śruty) na 21 litrów wody.
Destylat ma bardzo łagodny smak .
Proces zacierania przy użyciu enzymów.
* Zmieszać zmielone ziarno (śrutę) z wrzącą wodą w stosunku 1 część śruty na 3 części wody
* Dodać uwodniony enzym upłynniający i dokładnie wymieszać,
* Sprawdzić kwasowość i skorygować do pH 5,5 -6,5 dodając kwasku cytrynowego lub rozcieńczonego kwasu siarkowego.
* Pozostawić do wystudzenia do 65*C.
* Po ostygnięciu do 65*C sprawdzamy kwasowość np. paskami i korygujemy wartość do około pH- 4,5 - 5,5
* Dodajemy uwodniony enzym scukrzający i dokładnie mieszamy.
* Dodajemy uwodniony preparat redukujący gęstość zacieru i dokładnie mieszamy.
* Czekamy aż całość wystygnie do 35-38*C
* W temperaturze 35-38*C dajemy odpowiednią ilość uwodnionych drożdży i mieszamy.
* Fermentacja w optymalnych warunkach trwa ok 3 doby
Uwaga:
Wszystkie enzymy uwadniamy w stosunku 1 część preparatu na 10 części wody.
saszetka
Waga netto produktu: 70g
Waga brutto produktu: 80g
Termin ważności: 06-2014
KOSZTY PRZESYŁKI
PROSZĘ NIE SUGEROWAĆ SIĘ KOSZTAMI PODANYMI PRZEZ ALLEGRO PRZY PŁATNOŚCI PRZEZ "PŁACĘ Z ALLEGRO"
Kupiłeś kilka różnych produktów, a nie wiesz ile wyniesie przesyłka?
Podsumuj wagę brutto wszystkich zakupionych produktów + opakowanie (kartonik, zabezpieczenie i folia, koperta bąbelkowa), albo zadzwoń pod numer[zasłonięte]600-36-50.
NOWOŚĆ
Najlepsze na rynku.
Niska cena i najwyższa jakość.
- TURBO VODKA STAR
- TURBO STAR 3
- TURBO STAR 6
- TURBO STAR 8
- TURBO STAR 24
- TURBO STAR 48
ALCOTEC 23%
ALCOTEC TRIPLE STILL
ALCOTEC 24
ALCOTEC 48
ALCOTEC 8
ALCOTEC VODKA STAR
Dziękuję za zainteresowanie i zapraszam na inne moje aukcje.