Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże T-3 gorzelnicze mocne zacier

08-02-2014, 18:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 9 zł     
Użytkownik prezes0616
numer aukcji: 3870526496
Miejscowość Olkusz
Kupiono sztuk: 7    Licytowało: 2    Wyświetleń: 41   
Koniec: 08-02-2014 17:41:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

telefon: 602[zasłonięte]661

Mail [zasłonięte]@op.pl

strona o mnie
poczta kurier
payu przelew pobranie

Extra drożdże T3 


          Bardzo mocne, drożdże gorzelnicze -  nawet do 17% alkoholu  

Extra drożdże T3 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona     do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych.  Niska cena przy dużej wydajności (nawet 17%) i maksymalnie krótkim czasie fermantacji sprawiają,   że drożdże T3 powoli stają się hitem na polskim  rynku.  6kg cukru daje 15% w 3 dni, 7kg cukru daje 17% w 5 dni.


Instrukcja: (6 lub 7kg) rozpuścić w 21l. ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 25°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentację trzeba przeprowadzić  w temperaturze 20-25C.    Czas fermentacji 3 - 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.

 UWAGA

Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).

Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.

Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.

Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań    nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji

Temperatura pracy: od 20 do 25°C


Temperatura optymalna: 25°C


Czas fermentacji: 3 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 7kg cukru


Wydajność: 17% alkoholu z 7kg cukru lub 15% alkoholu z 6kg cukru


Waga netto: 130g