Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DROŻDŻE T48 SUPER MOCNE gorzelnicze bimber 20%

31-05-2012, 23:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.20 zł      Najwyzsza cena licytacji: 9.20 zł     
Użytkownik Pieprz-i-Wanilia
numer aukcji: 2333036994
Miejscowość Góra Kalwaria
Licytowało: 6    Wyświetleń: 123   
Koniec: 22-05-2012 17:33:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże gorzelnicze Gorzelniane

Drożdże gorzelnicze Gorzelniane





DROŻDŻE T48


Sprzedający

Strona "o mnie"
Inne moje aukcje


Kontakt

Zadaj pytanie sprzedającemu

email:
[zasłonięte]@gmail.com

Telefon: 603[zasłonięte]455



Rachunek bankowy

92 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 414240


DROŻDŻE T48

Witam na aukcji

Oferuje Państwu drożdże gorzelnicze (gorzelniane) T48
Jest to mieszanka silnych drożdży, pożywki, witamin i mikroelementów (masa netto 140g)

przerób - 6kg cukru w 2 dni daje 14%,
przerób - 8kg cukru w 5 dni daje 20%

Extra drożdże T48 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelniczych, pożywki , witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych. Niska cena przy dużej wydajności (nawet 20%) i maksymalnie krótkim czasie fermantacji sprawiają, że drożdże T48 powoli stają się hitem na polskim rynku. 6kg cukru daje 14% w 2 dni, 8kg cukru daje 20% w 5 dni.


Instrukcja: (6 lub 8kg) rozpuścić w 21l. ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 25°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minutę, fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturze 20-25C. Czas fermentacji 2 - 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.


UWAGA


Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).


Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.


Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.


Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji


Temperatura pracy: od 20 do 30°C

Temperatura optymalna: 25°C

Czas fermentacji: 2 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 8kg cukru

Wydajność: 14% alkoholu z 6kg cukru lub 20% alkoholu z 8kg cukru

Waga netto: 140g

 



ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE
gdzie znajdziecie Państwo wszystkie niezbędne artykuły do wyrobu domowych win, piwa wódek oraz innych domowych alkoholi.
Jeśli czegoś nie wystawiam nie znaczy że tego nie mam.

Zastrzegam sobie brak ponoszenia odpowiedzialności za niedoręczenie przesyłek w przypadku których poczta nie wydaje potwierdzenia nadania.