Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit Kraków

14-06-2014, 14:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8 zł     
Użytkownik marxam-enology
numer aukcji: 4240593807
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 18   
Koniec: 14-06-2014 13:23:13
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa

Zamawiając na naszych aukcjach za przesyłkę kurierem płacisz tylko raz bez znaczenia jak wiele produktów zamówisz!

Polecamy wybór przesyłki kurierskiej,

obsługuje nasz firma kurierska DHL.

Przesyłka kurierska lub odbiór osobisty w Salonie Sprzedaży:

ul. Wodna 2
30-556 Kraków

kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
Płatności

Marxam Project
Marcin Bauer
ul. Wodna 2
30-556 Kraków
nr konta: 43 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 750160

O nas

Jesteśmy legalnie działającą firmą,
do każdego zakupu załączamy paragon.
Wystawiamy także faktury VAT

Kontakt

tel. 602 [zasłonięte] 525
[zasłonięte]@marxam-enology.pl

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit

Charakterystyka produktu

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm - najwyższa jakość za rozsądną cenę.

Drożdże gorzelniane SpiritFerm Turbo Fruit

Drożdże do zrobienia domowego koniaku, brandy, kalwadosu czy innych destylatow owocowych!

Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT, specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.

Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30*C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g