Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit DO OWOCÓWEK

25-04-2015, 21:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.69 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 7.69 zł     
Użytkownik malinowynos_pl
numer aukcji: 5213519986
Miejscowość Jasło
Licytowało: 1    Wyświetleń: 8   
Koniec: 25-04-2015 21:14:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit

 

Spiritferm Turbo Fruit to wysokiej jakości drożdże gorzelnicze, dzięki którym zafermentujesz nastawy owocowe. Z Turbo Fruit wykonasz m.in. przepyszną śliwowicę, gruszkówkę czy trunki takie, jak brandy, kirsch i calvados. Spiritferm Turbo Fruit odznaczają się wysoką odpornością na alkohol, więc produkowanym przez Ciebie napojom na pewno nie zabraknie mocy. Spożywaniu będą też towarzyszyć miłe aromaty owocowo-kwiatowe, gdyż paczka zawiera specjalnie dobrane szczepy, które produkują duże ilości przyjemne zapachów odmianowych i fermentacyjnych. Za pomocą Turbo Fruit możesz także zamienić stare wino lub przetwory na smaczny, owocowy destylat.

 

Jak korzystać z drożdży Spiritferm Turbo Fruit?

  1. Dodaj drożdże do moszczu o temperaturze około 30°C.
  2. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  3. Jeśli chcesz, by w wyniku fermentacji nastaw uzyskał maksymalną moc 18%, uzupełnij roztwór syropem cukrowym. Dodaj około 200-300g na 1L moszczu. Proporcje mogą się różnić w zależności od gatunku owoców. Najlepiej dodawać cukier porcjami co 1-2 dni.
  4. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  5. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 20-25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  6. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 20-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  7. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
  8. Po skończonej fermentacji zalecamy użycie środka klarującego.

Fermentacja nastawu 25 L trwa 4-6 dni.

Parametry

Waga 40 gramów