Produkt enologiczny. Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT, specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-270C, w temperaturze 250C – czas fermentacji 4-6dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 350C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).
Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 300C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.
Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy. Masa netto 40g
Enological product. Active yeast SpiritFerm Turbo FRUIT, specially selected and highly alcoholizing (up to 18%) yeast for fermentation of fruit mixture, aimed at emphasizing the flavors of fruit used for fermentation. The kit includes a dose of enzymes to facilitate the fermentation of fruit. Package for 25 liters of fruit mixture. Optimum fermentation temperature 20-27°C, at 25°C – the fermentation time 4-6days. Please note that the temperature of the mixture should not exceed 35°C.
Instructions: add the yeast directly to the mixture at a temperature of about 30°C, then mix thoroughly
Composition: Bayanus Saccharomyces yeast strain, medium, vitamins and microelements and enzymes. Net weight 40g