Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże SpiritFerm TURBO 24 Bimber szybka ferment

09-07-2012, 22:41
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11.99 zł     
Użytkownik askaczarna22
numer aukcji: 2445984627
Miejscowość Gdynia
Wyświetleń: 22   
Koniec: 09-07-2012 08:13:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże gorzelniane turbo 24 - SpiritFerm opakowanie 195 gram! Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo24h fermentują 6kg cukru w 24 godziny.

Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21 litrach wody o temperaturze 35-40C, następnie wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-27C.

Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 195g. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków. Opakowanie drożdży zawiera już wszelkie niezbędne ilości pożywek, witamin i mikroelementów - nie ma potrzeby mieszania z nastawami żadnych innych dodatków. Drożdze pracują w zakresie temperatur od 22 C - 27 C, jednak wydłuży się wtedy czas fermentacji, najbardziej optymalna temperatura pracy podczas fermantacji to 25 C. Nie należy przekraczać 30 C, ponieważ drożdże przestaną pracować. Drożdze są bardzo skuteczne w szybkiej fermentacji nie wytwarzając przy tym żadnych dodatkowych fuzli. Charakteryzują się wysoką czystością nie wprowadzając typowego odoru bimbrowego do nastawu cukrowego, a po dodatkowym potraktowaniu naszego destylatu węglem aktywnym Cobra lub STROMS dostępnym na drugiej aukcji, to już rewelka w smaku oraz zapachu. .

Przed dodaniem drożdży do nastawu należy je uwodnić rozpuszczają w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru i po 30 minutach wlać do fermentatora, lecz niekoniecznie, można wsypać zawartość opakowania 195g i dokładnie wymieszać (około 1 minuty). Drożdże dla lepszego startu należy dodać do nastawu gdy osiągnie temperaturę conajmniej 25C.