Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach. W pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy(ma leżeć luźno).
Zaleca się używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21-litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.
Nigdy nie wolno dopuścić do przekroczenia temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestaną pracować.
Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży ponieważ łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji.
Masa netto: 125g
Temperatura pracy: od 20 do 30°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji SpiritFerm Turbo3:
5kg cukru w 1 dzień daje 13%
6kg cukru w 2 dni daje 15%
7kg cukru w 3 dni daje 17%
Produkt enologiczny.
1-3 szt. - paczka lub list do 0,5 kg
4-6 szt. - paczka do 1 kg
7-13 szt. - paczka do 2 kg
14-35 szt. - paczka do 5 kg
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Firma kurierska do 30 kg - 20 zł
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Firma kurierska do 30 kg - 27 zł
Zapraszam na pozostałe aukcje