Zasady aukcji
Zawartą transakcję potwierdź przez Formularz Opcji Dostawy, do którego link umieszczony jest w wiadomości od Allegro potwierdzającej zakup lub po prostu przez wiadomość e-mail. Ważne jest, aby zrobić to zaraz po dokonaniu zakupu. W ten sposób najszybciej poinformujesz nas o wybranym sposobie zapłaty i wysyłki.Każdą wiadomość e-mail podpisuj swoją nazwą użytkownika Allegro, nie kasuj wcześniejszej treści przy odsyłaniu odpowiedzi.Towar zamówiony na aukcji staramy się wysyłać do 24 h od daty złożenia zamówienia w przypadku wysyłki za pobraniem lub od momentu wpłynięcia pieniędzy na nasze konto w przypadku płatności przelewem.Zastrzegamy sobie czas na dłuższy termin realizacji zamówień, których realizacja w terminie 24h nie jest możliwa z przyczyn niezależnych od nas.
Sposoby płatności
płatności prosimy dokonywać na konto, którego numer otrzymasz po zalicytowaniu przedmiotu.
Jeżeli interesuje Cię odbiór osobisty, możesz zapłacić gotówką… przy odbiorze.
Opcje wysyłki
Wszystkie paczki wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej.
Odbiory osobiste oraz przesyłki pobraniowe możliwe są… jedynie po wcześniejszym kontakcie telefonicznym.
Witam !
Przedmiotem aukcji jest 10 opakowań drożdży
Superdrożdże SpiritFerm T3
Szybkie aktywne drożdże gorzelnicze - do 17% alk. !!!
SpiritFerm T3 to mieszanka aktywnych drożdży gorzelnianych, pożywki dla drożdży, witamin i mikroelementóniezbędnych do szybkiej fermentacji zacierów cukrowych.
Zachowanie niskiej ceny przy dużej wydajności (nawet 17%) i maksymalnie krótkim czasie fermentacji sprawiają ze drożdże T3 są najczęściej stosowanymi drożdżami na polskim rynku.
5kg cukru daje 13% w 1 dzień
6kg cukru daje 15% w 2 dni
7kg cukru daje 17% w 3 dni.
Instrukcja:
wybraną ilość cukru (5-7kg) rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury poniżej 25°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute.
Fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-25°C. Czas fermentacji 3 lub 5 dni w zależności od ilości cukru dodanego do nastawu.
Temperatura pracy: 20-25°C
Temperatura optymalna: 25°C
Czas fermentacji: 3 dni dla nastawu z 6kg cukru lub 5 dni dla nastawu z 7kg cukru
Wydajność: 17% alkoholu z 7kg cukru lub 15% alkoholu z 6kg cukru
Waga netto: 125g .
!!! UWAGA !!! dotyczy wszystkich szybkich drożdży!!!
Fermentacja przebiega bardzo burzliwie (duże wydzielanie CO2), dlatego nie zaleca się używania korków i rurek fermentacyjnych w balonach, w pojemnikach fermentacyjnych nie należy dociskać pokrywy (ma leżeć luźno).
Używać dużych balonów i pojemników fermentacyjnych, dla 21litrowego nastawu potrzebny jest pojemnik lub balon o pojemności co najmniej 30 litrów.
Nigdy nie wolno przekroczyć temperatury 35°C, powyżej tej temperatury drożdże przestają pracować. Nie należy łączyć kilku opakowań drożdży, łączenie kilku opakowań nawet przy zwiększeniu ilości cukru i wody może doprowadzić do przekroczenia dopuszczalnej temperatury fermentacji
KLIKAJĄC KUP TERAZ KUPUJESZ 10 OPAKOWAŃ DROŻDŻY
Przesyłka kurierska:
Przy wpłacie na konto 15zł
za pobraniem 20zł
Przy zakupach powyżej 100zł i wpłacie porzez PayU lub przelew bankowy na konto WYSYŁKA GRATIS.
Galeria przedmiotu