 |
Drożdże gorzelniane turbo SpiritFerm Extreme 8kg opakowanie 145g.
Sposób przygotowania nastawu cukrowego: Należy 8kg cukru rozpuścić w gorącej wodzie, dopełnić zimną do objętości 25l i dodać opakowanie drożdży gdy temperatura osiągnie 25-30oC, optymalna temperatura fermentacji 25oC.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa netto 145g. Drożdze pracują w zakresie temperatur od 20oC - 35oC, jednak wydłuży się wtedy czas fermentacji, najbardziej optymalna temperatura pracy podczas fermantacji to 25oC. Nie należy przekraczać 35oC, ponieważ drożdże przestaną pracować. Drożdze są bardzo skuteczne w szybkiej fermentacji nie wytwarzając przy tym żadnych dodatkowych fuzli. Charakteryzują się wysoką czystością nie wprowadzając typowego odoru bimbrowego do nastawu cukrowego, a po dodatkowym potraktowaniu naszego destylatu węglem aktywnym Cobra lub STROMS dostępnym na drugiej aukcji, to już rewelka w smaku oraz zapachu. Przed dodaniem drożdży do nastawu należy je uwodnić rozpuszczają w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru i po 30 minutach wlać do fermentatora, lecz niekoniecznie, można wsypać zawartość opakowania 145g i dokładnie wymieszać (około 1 minuty). Drożdże dla lepszego startu należy dodać do nastawu gdy osiągnie temperaturę conajmniej 25oC.
|
 |