SpiritFerm XXL nowość
duże nastawy - nawet 500L
Chcąc uzyskać jak najczystszy destylat nie należy dodawać nic poza wspomnianym "opakowaniem drożdży' - w opakowaniu znajduje się również odpowiednio zbilansowana pożywka , minerały i witaminy w zupełności wystarczające na czas trwania fermentacji - każdy dodatek np. owoców , może zniekształcić czysty smak destylatu.
6 kg cukru w 2-4 dni dają 16 % alkoholu
Instrukcja:
6kg cukru rozpuścić w 21l ciepłej wody. Ostudzić nastaw do temperatury około 30°C. Dodać zawartość torebki. Intensywnie mieszać przez 1 minutę. Fermentować w temperaturze 20°C - 30°C. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Czas fermentacji 5-7 dni.
Nastawy cukrowe można zwiększać stosując proporcje:
25 l nastawu – 6kg cukru, 21 litrów wody
50 l nastawu – 12 kg cukru, 42 litry wody
100 l nastawu – 24 kg cukru, 84 litry wody
Masa netto: 75g.
Zapraszamy na pozostałe aukcje. Przy większych zakupach koszt wysyłki wyliczamy indywidualnie, oczywiście jak najkorzystniej dla klienta:)
UWAGA: przesyłki nierejestrowane (list ekonomiczny i list priorytetowy) tylko i wyłącznie wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, z uwagi na brak możliwości reklamacji na Poczcie Polskiej.
Możliwy odbiór osobisty w Łodzi ( prosimy o kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).
Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
_____________KLIKNIJ NA ZDJĘCIE !!!_________NAJNIŻSZE CENY !!! ________________________ ZAPRASZAMY !!!________________________