Odbiór osobisty w sklepie przy ulicy Wodnej 2 (na przeciwko nr 17) w Krakowie (godz. 8:00-18:00)!
Przed przyjazdem sprawdź dokładnie mapkę dojazdu znajdującą się po lewej stronie!
Drożdże na wino musujące Seccoferm F3 10g
Granulowane suche drożdże, wyselekcjonowany czysty szczep do produkcji wina musującego.
Opis produktu:
Seccoferm® to granulowane, suche, wyselekcjonowane drożdże do produkcji win musujących, zgodnie z tradycyjną metodą refermentacji w butelce. Gwarantuje pozytywne efekty (bez wyjątków) fermentacji metodą Charmat. Jest to szczep drożdży LW 187-50 z gatunku Saccharomyces bayanus. Pakowane w atmosferze gazu ochronnego.
Dozwolone zgodnie z prawem i przepisami obowiązującymi obecnie. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.
Cel stosowania:
Zastosowanie dla wszystkich procesów produkcji wina musującego.
Produkt i działanie:
W odniesieniu do win bazowych Seccoferm® idealnie rozpoczyna proces fermentacji. Poza doskonałymi cechami organoleptycznymi, drożdże Seccoferm® fermentują szybko i całkowicie. Kolejną zaletą jest wysoka tolerancja na alkohol i korzystne właściwości fermentacji w niskich temperaturach.
Dawkowanie:
Zazwyczaj 10 g Seccoferm® stosuje są do 50 L nastawu winiarskiego. W przypadku fermentacji w temperaturze poniżej 15°C, lub gdy pożądany jest smak drożdży, dawka może być zwiększona do 15g/50L .
Stosowanie:
Seccoferm® mogą być dodawane bezpośrednio do nastawu winiarskiego. Korzystna dla drożdży Seccoferm® jest rehydracja w 5-10-krotnej ilości letniej mieszaniny 1:1 moszcz / woda (35-40°C). Pozostawić do spęcznienia na około 20 minut i dodać do nastawu winiarskiego.
Przed rozlaniem do butelek w celu przeprowadzenia prawidłowej refermentacji w butelce, wymieszać w sposób ciągły podczas rozlewania, zapewnieni to równomierny rozkład drożdży.
Zalecamy dodanie Sekt-Klar bezpośrednio po dawce drożdży.
Przechowywanie:
Pakowane w atmosferze gazu ochronnego. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Napoczęte opakowania szczelnie zamknąć i wykorzystać w ciągu kilku dni.