Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże Saflager S-23 saszetka fermentis piwo

12-02-2015, 1:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 17.50 zł     
Użytkownik piwoszarnia
numer aukcji: 4988687204
Miejscowość ŁÓDŹ
Licytowało: 1    Wyświetleń: 15   
Koniec: 12-02-2015 01:09:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Piwoszarnia Marcin Owczarek

ul Zbożowa 2/20

91-844 Łódź

e-mail: [zasłonięte]@piwoszarnia.pl

tel: 508-[zasłonięte]-153

Wpłata na konto - 18 zł
Za pobraniem - 27 zł
Nadanie w paczkomacie od 10zł
List ekonomiczny 5,2 zł
List priorytetowy 6 zł
List polecony ekonomiczny 7 zł
List polecony priorytetowy 8 zł
Paczka pocztowa ekonomiczna 11 zł
Paczka pocztowa piorytetowa 13 zł
Listy zwykłe wysyłamy na odpowiedzialność kupującego

Numer konta, na które należy wpłacać pieniążki za kupione przedmioty:

Alior Bank SA Warszawa
51 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 913486

Piwoszarnia Marcin Owczarek
ul Zbożowa 2/20
91-844 Łódź

W tytule przelewu proszę o podanie swojego !!! NICKU z allegro !!!



Odbiór osobisty tylko po
wcześniejszym uzgodnieniu pod
numerem telefonu
508-[zasłonięte]-153


Temp. fermentacji:
9-15°C

Dozowanie:
przeciętnie 11,5 g na 20 litrów piwa.

Typ drożdży:
dolna fermentacja

Data ważności: 04.2014r.

Jest to szczep dolnej fermentacji pochodzący z VLB w Niemczech, rekomendowany do produkcji piw typu lager z nutami estrowymi i owocowymi. Skutecznie od fermentowuje gęstą brzeczkę (nawet pow. 20°Blg).

Sposób użycia:
Rozsypać drożdże na powierzchni sterylnej wody lub brzeczki o temperaturze 27°C ± 3°C wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży.

Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie mieszać w ciągu 30 minut, i tak otrzymany krem zadawać do zbiornika fermentacyjnego.

Alternatywnie, zadawać drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego utrzymując temperaturę brzeczki powyżej 20°C. Stopniowo rozsypywać suszone drożdże po powierzchni brzeczki upewniając się, że drożdże pokrywają równomiernie powierzchnię brzeczki, tak aby nie powstawały zbrylenia. Pozostawić na 30 minut, potem wymieszać używając napowietrzania lub poprzez dodatek brzeczki.






fermentis saflager s 23