Firma Handlowo Usługowa M&M Stanisław Górny 13 34-105 Wysoka
NIP:737[zasłonięte]175-34 REGON:122[zasłonięte]646
Telefon +48 [zasłonięte]-411-499 +48 [zasłonięte] 029 522
email:[zasłonięte]@domowybrowarek.pl Nr GG 204358 |
|
Numer konta 191[zasłonięte]421411[zasłonięte]01048[zasłonięte]299
|
|
|
|
Zakupy do godziny 12 wysyłamy tego samego dnia „ warunek pieniążki do 12 godziny są na naszym koncie lub Płatność poprzez Allegro , Paczka Pobraniowa
|
”Procesy zachodzące podczas fermentowania brzeczki piwnej są dość dobrze poznane i zdefiniowane naukowo, to przygotowanie każdej warki jest nowym wyzwaniem , eksperymentem i zabawa , ponieważ zarówno oferta ekstraktów słodowych jak i mozliwości wzbogacania smaku piwa są bardzo szerokie”
|
Trafiłeś idealnie
|
Safale US-05 Słynny szczep drożdży górnej fermentacji, używanych w setkach browarów w całych Stanach Zjednoczonych, dostępny w wersji suchej.
Drożdże polecane do lekkich i pełnych piw jasnych górnej fermentacji.
Dozowanie: 11,5 g na 20 - 30 litrów brzeczki.
Rekomendowana temperatura fermentacji: 15°C – 24°
|
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych!!!
W robieniu piwa domowego nie ma nic trudnego!!! Przekonaj się !!!
Przy robieniu piwa nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników..
Zrób piwo jakie lubisz !!! wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na moich aukcjach zestaw. .
DROŻDŻE
|
|
Pozostałe rodzaje DROŻDŻY dostępne na pozostałych moich aukcjach. A jeśli nie ma to pytaj:
BrewGo-01 Drożdże dolnej fermentacji stosowane do otrzymania piw typu lager (m.in. pilznery, koźlaki).
Fermentują w niższych temperaturach, osadzają się na dnie fermentora, w większym stopniu wpływają na wydzielanie się dwutlenku węgla, powodują tym samym, że piwo jest bardziej orzeźwiające, ma czystszy i pełniejszy smak.
Po fermentacji piwo leżakuje w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.
|
BrewGo-02 Drożdże górnej fermentacji stosowane do otrzymania piwa typu ALE.
Fermentują w wyższych temperaturach, zbierają się na powierzchni brzeczki i wydzielają większą ilość produktów ubocznych, alkoholi i estrów owocowych, co wpływa na większe bogactwo aromatyczno-smakowe.
Niskie odfermentowanie nadaje piwu odpowiedniego wrażenia “długości/ finiszu na podniebieniu”.
Tworzą delikatne zmętnienie w piwie.
|
Drożdże Saflager w 34/70 Dzięki swoim właściwościom technologicznym, ten szczep drożdży stał się najbardziej popularnym szczepem do produkcji piw dolnej fermentacji wśród grup piwowarskich na świecie.
Sedymentacja: Wysoka
Końcowa gęstość: Średnia.
Zadanie drożdży: dodaj drożdże bezpośrednio do kadzi fermentacyjnej zapewniając temperaturę brzeczki powyżej 20C. Powoli suche drożdże posyp brzeczkę tak by pokryły całą powierzchnie tak by uniknąć grudek. Pozostaw na 30 minut następnie wymieszaj brzeczkę przy pomocy napowietrzenia brzeczki.
Temperatura fermentacji: Zalecana temperatura fermentacji 9C-15C, idealnie 12C
|
Saflager s-23 Drożdże piwne Fermentis Saflager S-23 to szczep Saccharomyces Carlsbergensis w postaci suchej.
Szczep drożdży dolnej fermentacji pochodzący z Berlina. Szczep ten jest szeroko stosowany przez komercyjne browary w Europie
zachodniej. Drożdże te wprowadzają nuty owocowe i estrowe do piw typu lager. Kłaczkowanie i osiadanie silne. Odfermentowanie: średnie
Dobrze zachowują się również w piwach mocnych.
Temperatura fermentacji: 9 - 15 °C
|
Brewferm Lager Silne drożdże dolnej fermentacji, zapewniające zdecydowanie neutralną fermentację z niewielką produkcją lub bez związków siarki i innych niepożądanych produktów ubocznych.
Flokulacja: Wysoka
Gęstość końcowa: Niska
Temperatura fermentacji: 10-15°C.
Dawkowanie: 3-6 g/10
|
|
Drożdże
|
GÓRNEJ FERMENTACJI
|
Safbrew S-33Bardzo popularne drożdże ogólnego przeznaczenia, o stabilnych właściwościach. Drożdże te wytwarzają doskonałe profile smakowe i nadają się do produkcji szerokiego zakresu piw górnej fermentacji (np. do piw pszenicznych typu belgijskiego, piw Trappistów etc.).
Również rekomendowane jest do fermentacji wtórnej w butelkach. Znakomicie fermentują piwa o zawartości alkoholu do 7,5% v/v ale są zdolne fermentować aż do 11,5% v/v.
Kłaczkowanie i osiadanie: średnie.
Odfermentowanie: płytkie.
Rekomendowana temperatura fermentacji: 15°C - 24°C.
|
Safale US - 05
Słynny szczep drożdży górnej fermentacji, używanych w setkach browarów w całych Stanach Zjednoczonych, dostępny w wersji suchej.
Drożdże polecane do lekkich i pełnych piw jasnych górnej fermentacji.
Dozowanie: 11,5 g na 20 - 30 litrów brzeczki.
Rekomendowana temperatura fermentacji: 15°C – 24°
|
Safbrew WB 06
Specjalny szczep drożdży wyselekcjonowany dla fermentacji piwa pszenicznego.
Pozwalają uzyskać owocowe nuty smakowe, tak charakterystyczne dla piw pszenicznych.
Są gwarancją uzyskania dobrej jakości pszenicznego piwa domowego.
Doskonale nadają się do fermentacji piw typu Weizen, Dunkelweizen i Weizenbock.
Dozowanie: 11,5 g na 20 - 30 litrów brzeczki.
Rekomendowana temperatura fermentacji: 15°C – 24°C.
|
Safbrew T-58
Specjalny szczep wyselekcjonowany dla jego estrowych, nieco pieprzowych i korzennych nut smakowych.
Kłaczkowanie i osiadanie: średnie. Odfermentowanie: płytkie
Również rekomendowany do fermentacji wtórnej w butelkach.
Znakomicie fermentuje piwa o zawartości alkoholu do 7,5% v/v
ale zdolny jest fermentować aż do 11,5% obj.
Dozowanie: 10 g do 16 g na 20 litrów brzeczki.
Kiedy drożdże są zadane w ilości 10g/20 litrów
Odp. >[zasłonięte]30000 żywotnych komórek / ml
Rekomendowana temperatura fermentacji: 15°C – 24°C.
|
Safale S-04
Słynne drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu piw typu ale.
Dozowanie: 10 g do 16 g na 20 litrów brzeczki.
Rekomendowana temperatura fermentacji: 15°C – 24°C.
Brewferm TOP
Uniwersalne drożdże piwne górnej fermentacji. Zrehydratuj je w szklance letniej wody (25°C) przez około 10 minut i dodaj bezpośrednio do brzeczki.
Flokulacja: Średnia/Wysoka
Gęstość końcowa: Niska
Temperatura Fermentacji: 18 - 25°C.
Dawkowanie zależnie od gęstości początkowej:
1.050 (12,5°Blg): 5 g /10 l.
1.080 (19,3°Blg): 8 g /10 l.
Mauribrew
Drożdże do piw pszenicznych w stylu Witbier i Weizen.
Drożdże te odpowiednie są również do fermentacji piw domowych wytwarzanych z użyciem macerowanych owoców, miodu i innych dodatków.
Zalecana temperatura fermentacji 15-30°C.
Tolerancja na alkohol: 10%
Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473)
|
|
|
| | | |
| |
|